Politică

REACŢIA OPOZIŢIEI LA PUBLICAREA RAPORTULUI PRIVIND „OPEN DIALOG”: ESTE O MINCIUNĂ FĂCUTĂ PENTRU A DISCREDITA OPOZIŢIA

17 decembrie, 2018

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, şi președintele Platformei DA, Andrei Năstase, susţin că raportul de investigaţie al comisiei parlamentare, publicat pe site-ul Parlamentului „este o minciună făcută pentru a discredita opoziţia”.

Potrivit agenției INFOTAG, comentând publicarea raportului, Maia Sandu a menţionat că „încă din declaraţiile speakerului Parlamentului, Andrian Candu (care a remarcat participarea liderilor de opoziţie în războiul hibrid împotriva Moldovei – „I.”), era clar că Partidul Democrat intenţionează să promoveze minciuna la cel mai înalt nivel”.

„În cadrul vizitei la Strasbourg, am adus la cunoştinţa reprezentanților instituțiilor europene declarațiile speakerului, pentru ca să se poată convinge personal cum se realizează în Moldova presiunea asupra opoziției, modul în care autoritățile încearcă să manipuleze opinia publică și să răspândească minciuni în adresa oponenților, inclusiv de la tribuna Parlamentului. Reacția partenerilor poate fi înțeleasă, în special prin apelul ambasadorului Poloniei personal către prim-ministrul Pavel Filip, care a cerut să nu implice Polonia în campania electorală din Republica Moldova (fundaţia „Open Dialog”, de activitatea căreia s-a ocupat comisia parlamentară, a fost fondată în Polonia – „I.”)”, a spus Sandu.

Potrivit ei, „este absolut clar că scopul principal al investigației parlamentare este de a discredita opoziția și de a pregăti terenul pentru eventuala excludere a acesteia din procesul electoral”.

„În pofida resurselor financiare enorme, controlului asupra instituțiilor de stat și a unei părți semnificative a mass-media și coruperii alegătorilor, autoritățile au pregătit încă un mecanism de rezervă sub forma unei anchete a activității fundaţiei „Open Dialog”. Dar toată activitatea comisiei parlamentare a fost din start presărată de minciuni. Autoritățile se comportă în acest fel, deoarece se tem de opoziție și de popor, care s-a săturat de minciunile și de corupția regimului actual”, a spus Sandu.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a menționat că, „într-o țară democratică normală, membrii comisiei parlamentare care s-au ocupat de investigaţie ar fi fost de mult la închisoare”.

„În loc să publice raportul cu adevărat important al agenției Kroll, care ţine de furtul miliardului și de lovitura dată întregii economii a statului, guvernarea preferă să publice astfel de rapoarte ale comisiei parlamentare. Dar în condițiile unei justiții controlate de autorități și instituțiilor de stat capturate, nu poţi avea încredere în niciun document al Parlamentului şi Guvernului”, a spus politicianul de opoziție.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.17 18:31 Victoria
    ACUM are sanse bune, dna SAndu are reitingul foarte si foarte innalt.
  2. 2018.12.17 18:39 Mihai
    Strasno podumati, cito oni sleduiushie rucovoditeli nashei Moldovi...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.