Politică

ÎN PARLAMENT AR PUTEA AVEA LOC REMANIERI DE CADRE

16 ianuarie, 2019

În Parlament, al cărui mandat a expirat la 30 noiembrie 2018, vor avea loc remanieri de cadre în două fracţiuni – a Partidului Democrat şi Partidului Comuniştilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, la şedinţa Comisiei Electorale Centrale, a fost examinată cererea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, privind depunerea mandatelor a patru deputaţi: Artur Reşetnicov, Raisa Apolischi, Corneliu Mihalache şi Valentina Buliga (care au fost numiţi în funcţii la Curtea Constituţională, Consiliul Audiovizualului şi CNAS – „I.”).

CEC a luat act de cererea speakerului și a aprobat lansarea procedurii de aprobare a mandatelor noilor deputați care vor lua locul celor plecați. Este vorba de Eleonora Graur și Gheorghe Brașovschi (incluşi în listele Partidului Democrat la alegerile parlamentare din 2014), precum și Ivan Filimon și Ghenadie Morcov de la PCRM. Ultimii doi deputați îi vor înlocui pe Reşetnicov și Mihalache, care au fost aleși în Parlament pe listele Partidului Comuniştilor, dar ulterior au aderat la Partidul Democrat.

CEC va trimite demersul corespunzător Curții Constituționale, care va lua o decizie finală privind validarea mandatelor.

Curtea Constituţională niciodată nu a aprobat mandatele de deputat după expirarea împuternicirilor Parlamentului. Demersul lui Candu în acest sens ţine de faptul că, până la alegerile din 24 februarie, actualul Parlament intenționează să mai desfăşoare ședințe plenare.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.