Politică

BLOCUL ACUM A DEPUS O CONTESTAŢIE LA CEC ÎMPOTRIVA PARTIDULUI DEMOCRAT

16 ianuarie, 2019

Blocul electoral ACUM, din care fac parte Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma DA, a depus o contestaţie la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care acuză Partidul Democrat (PDM) de încălcarea legislaţiei electorale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în document se menţionează că „la 13 ianuarie, în mai multe blocuri de locuit din municipiul Chișinău au fost distribuite pliante de felicitare semnate de președintele PDM, Vlad Plahotniuc”, care este şi fondatorul fundaţiei de binefacere „Edelweiss”.

„Potrivit Codului electoral, toate cheltuielile pentru campania electorală se efectuează din mijloacele de pe contul cu menţiunea „Fond electoral”. Însă în rapoartele financiare ale PDM, înregistrat în calitate de concurent electoral, nu sunt indicate cheltuielile suportate pentru editarea și distribuirea pliantelor menționate”, susţin politicienii de opoziţie.

În opinia lor, PDM a suportat cheltuieli care, contrar legislaţiei electorale, nu au fost declarate şi efectuate din conturile speciale.

Blocul „ACUM” cere Comisiei Electorale Centrale examinarea contestației și aplicarea față de concurentul electoral PDM a sancțiunii prevăzute de lege.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.