Politică

RENATO USATÎI CONSIDERĂ CĂ AUTORITĂŢILE MOLDOVEI „AU VRUT SĂ-L PRIVEZE DE LIBERTATE ŞI DE VIAŢĂ LA MOSCOVA ŞI ÎN CÂTEVA ŢĂRI DIN EUROPA”

17 ianuarie, 2019

Preşedintele „Partidului Nostru” (PN), Renato Usatîi, consideră că autorităţile Moldovei „au vrut să-l priveze de libertate şi de viaţă la Moscova şi în câteva ţări din Europa”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a menţionat în ajun pe reţelele sociale, exprimându-şi mulţumirea că „reprezentanţilor MAI şi ai procuraturii, implicaţi în aceasta, nu le-a reuşit nimic”.

„Sunt acum la München, la spitalul din Maximilianstraße. Nu mă ascund. Următoarele 3-4 zile vor fi foarte dificile și importante pentru mine. Mulți speră să nu-mi revin după anestezie. Dar dacă mă trezesc totuși, mulți vor avea de furcă cu mine”, a avertizat amenințat Usatîi, care de mai bine de doi ani se ascunde la Moscova de justiția moldovenească.

Potrivit omului de afaceri, „împotriva lui se duce o luptă din momentul în care el s-a implicat în politică în Moldova”.

„Un traficant de droguri deţinut în penitenciarul din Chișinău este supus presiunilor acum ca să depună mărturii precum că, sub conducerea mea, în tot acest timp a adus droguri din Europa în Rusia. O mulţime de bandiţi din închisorile din Moldova sunt supuşi presiunilor ca să depună mărturii împotriva mea. Băieți, nu răbdaţi! Dacă viața și libertatea voastră depind de această mărturie, atunci dați vina pe mine. Ieșiți și depuneţi mărturii. Vreau totuși să le amintesc procurorilor care sunt implicați în toate astea că pentru acest haos ei vor răspunde cu toţii conform legii. Mai devreme sau mai târziu. Și Vlad Plahotniuc nu vă va duce cu el pe insulă”, a avertizat Usatîi, spunând că „deocamdată nu va revenit în Moldova”.

El l-a numit pe Plahotniuc „stăpânul țării” și l-a îndemnat să oprească „mașina stupidă de presiune”.

Anterior, Usatîi a comunicat că urmează să fie supus unuei intervenţii chirurgicale la clinica renumitului cardiolog german, profesorul Kelling.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.