Politică

PRIMARUL ORAŞULUI RÎŞCANI VA ACŢIONA ÎN JUDECATĂ AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE

18 ianuarie, 2019

Primarul oraşului Rîşcani, Victor Bocatico, care candidează la funcţia de deputat în Parlament din partea „Partidului Nostru” (PN), intenţionează să acţioneze în judecată Autoritatea Naţională de Integritate (ANI).

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a menţionat că ANI „foloseşte standarde duble în activitatea sa”.

„Eu sunt primar al oraşului Rîşcani din 2012. Primul mandat l-am obţinut cu voturile a 57% dintre alegători. În 2015, numărul celor care au votat pentru mine a fost deja de 60%. Desigur, sunt un primar incomod. Lucrez pentru locuitorii oraşului Rîşcani, dar cei din centru mereu încearcă „să facă o înţelegere” cu mine, să mă tragă de partea lor, ca politician de opoziție. Știți cu toții cum se fac presiuni în ultimii ani asupra echipei PN. Deci, începând cu anul 2012, împotriva mea au fost inițiate nouă cauze penale. Acum a mai rămas doar una, dar asupra acesteia nu există o decizie finală”, a spus Bocatico.

Potrivit lui, sentinţa instanței primare a fost atacată la Curtea de Apel Bălți. Prima audiere este programată pentru 31 ianuarie.

„Însă funcţionarii ANI s-au grăbit și au scris în certificatul de integritate că „are interdicția de a deține funcţii publice”. Aceasta este o minciună. Iată legitimaţia mea de primar al oraşului Rîşcani. Eu îmi exercit atribuţiile în oraș”, a subliniat el.

Bocatico şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că a aşteptat certificatul de integritate 34 de zile.

„Am venit de mai multe ori de la Rîşcani la Chișinău peste acest document. L-am primit abia pe 16 ianuarie. Iar pe certificat este ștampila: „Eliberat pe 15 ianuarie”. Dar pe 15 ianuarie am fost informat că hârtia nu este încă gata. În același timp, Ilan Şor (primarul orașului Orhei, care, la fel, candidează la parlamentare – „I.”), a primit certificatul după șapte zile şi fără mențiunea că există o decizie a instanței primare. Din punct de vedere juridic, noi suntem în aceeaşi situație, însă atitudinea este diferită”, a spus funcţionarul.

În opinia vicepreședintelui PN, Ilian Caşu, istoria lui Bocatico sugerează că în Republica Moldova există două opoziții –una reală și una imaginară.

„Modul în care „ fost deservit” Şor la ANI este o dovadă că Moldova continuă să fie un stat capturat. Autoritățile de la Chișinău manipulează organele de stat. ANI, care ar trebui să fie personificarea integrității, stă într-o băltoacă. Desigur, despre cele întâmplate vom informa organizațiile internaționale și ambasadele. PN vrea să meargă în alegeri cu o echipă unită și completă”, a spus Caşu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.