Politică

PESTE HOTARELE MOLDOVEI VOR FI DESCHISE 125 DE SECŢII DE VOTARE, CU UN SFERT MAI MULT DECÂT ÎN 2016

18 ianuarie, 2019

La alegerile parlamentare din Moldova vor fi deschise 125 de secții de vot peste hotare, cu 25 mai multe decât la alegerile prezidențiale din 2016. O hotărâre în acest sens a aprobat Guvernul în şedinţa de vineri.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a menţionat că la stabilirea numărului secţiilor de votare ministerul s-a condus de prevederile Codului electoral.

„Pentru a evita situația care s-a creat în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, când la unele secții de votare s-au terminat buletinele de vot, Parlamentul a introdus amendamente la Codul electoral în vederea creșterii numărului maxim de buletine de vot de la 3 mii la 5 mii”, a reamintit el.

În nota informativă a documentului se menţionează că în Italia vor fi deschise 29 de secții de vot (+4), În România şi SUA – câte 12 (+1 și +5), în Rusia – 11 (+3), în Franța – șapte (+1), în Portugalia şi Spania – câte cinci (câte +1), în Marea Britanie – patru (+2). În Ucraina (+2), Canada și Turcia vor fi deschise câte trei secţii. În Israel, Belgia (+1), Cehia (+1), Belarus (+1), Germania (+1) și Irlanda (+1) urmează a fi deschise câte două secţii. Câte o secţie de votare va fi deschisă în Grecia (-1), China, Letonia, Azerbaidjan, Polonia, Suedia și Estonia, precum și în Lituania, Ungaria, Austria, Bulgaria, Elveția, Olanda, Qatar și Japonia.

Pentru prima dată va fi deschisă o secție de votare în Croația, Georgia, Norvegia și Emiratele Arabe Unite.

După cum a informat anterior INFOTAG, Partidul Socialiştilor de opoziție a cerut majorarea numărului secțiilor de votare în străinătate până la 200, câte 100 pentru circumscripţiile de Este şi de Vest.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.