Politică

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR A DESFĂŞURAT UN PROTEST LA CEC, TEMÂNDU-SE CĂ AR PUTEA FI EXCLUS DIN CURSA ELECTORALĂ

11 februarie, 2019

Partidul Socialiştilor şi susţinătorii săi au desfăşurat luni o acţiune de protest în faţa Comisiei Electorale Centrale (CEC), aceasta după ce CEC a emis un avertisment PSRM pentru utilizarea resurselor administrative ale Preşedinţiei în campania electorală.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la acţiune au participat câteva sute se oameni, care ţineau drapelele cu simbolica PSRM şi pancarte cu mesajele: „CEC, nu circ!”, „Pentru alegeri cinstite!”, „NU dictaturii!” şi au scandat „Ruşine!” şi „Ajunge!”.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a spus că acţiunea are drept scop de a demonstra că oamenii „sunt gata să apere drepturile, Constituţia, libertatea şi alegerile corecte”.

„Ne-am adunat pentru a arăta că nu ne temem. Nu are sens să ne fie frică, nu trebuie să ne fie frică, trebuie să protejăm oamenii, alegerea lor. Declarăm protest permanent! Vom protesta până când democrația va veni în Moldova, iar oamenii vor alege liber noua guvernare. Democrații nu pot câștiga cinstit și de aceea încearcă să elimine socialiștii din alegeri prin intermediul slugilor lor, precum Şor și Chirtoacă”, a spus politicianul, menționând că, „dacă PSRM va fi exclus din procesul electoral, alegerile vor fi considerate nelegitime atât în ţară, cât și în străinătate”.

Un alt candidat la funcţia de deputat, Bogdan Ţîrdea, și-a exprimat opinia că „PDM are o frică mare, deoarece ratingurile și încrederea în acest partid se află la limită”.

„Democrații îi folosesc în scopurile lor pe partenerii de afaceri şi pe criminali: Șor, Chirtoacă, Calinin, Usatîi. Toți primesc instrucțiuni de la PDM și lovesc doar în Președinte şi în Partidul Socialiştilor”, a spus politologul.

Secretarul pentru ideologie, Ion Ceban, a remarcat că „Partidul Socialiştilor este sprijinit de mai mult de jumătate din cetățenii Moldovei și este hotărât să câștige alegerile”.

„Nimeni și nimic nu ne poate opri! Ajunge să vă mai bateți joc de țară și de oameni! Jos dictatura!”, a subliniat Ceban, îndemnând susținătorii „să fie gata să se mobilizeze în orice moment și să spună autorităților că aşa nu se mai poate continua”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.02.11 18:19 Galina
    Greceanii ca si Voronin in 2001 are sans sa e majoritatea in parlament/
  2. 2019.02.11 18:21 Lorena
    CEC si dl Certan au dreptate, dl Dodon sa inplica in campania de alegerile...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.