Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON ÎŞI ÎNDEAMNĂ SUSŢINĂTORII SĂ FIE GATA PENTRU ACŢIUNI DE PROTEST

20 februarie, 2019

Președintele Igor Dodon şi-a îndemnat susţinătorii să fie gata pentru acțiuni de protest și de rezistență față de autoritățile moldovenești actuale. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat marți seara, în cadrul unei transmisiuni în direct pe rețeaua de socializare Odnoklassniki.

„Până la alegeri au rămas doar patru zile. Autoritățile actuale sunt gata să facă orice pentru a-şi păstra puterea. Ei pot încerca să-l înlăture pe președinte din funcție, pot elimina unul din principalele partide din alegeri. Și noi, de asemenea, trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu”, a spus Dodon.

El a subliniat că, pentru el, în calitate de Președinte, „cel mai important este ca alegerile să fie legitime”.

„Aceasta înseamnă că toţi trebuie să poată alege liber. Știu că oamenii sunt mituiţi, intimidaţi, amenințaţi... Nu vă fie frică! Luați banii și votați așa cum vă spune conștiința. Promit că după alegeri guvernarea se va schimba şi nimeni nu va fi persecutat”, a subliniat Președintele.

El și-a exprimat nedumerirea referitor la faptul că joi este convocată şedinţa Parlamentului, deși mandatul său a expirat la 30 noiembrie anul trecut, iar competenţele sale din domeniul activității legislative sunt limitate.

„De ce convoacă şedinţa cu trei zile înainte de alegeri?! Nu știu ce planuri au. Vreau să spun că nu le va mai reuşi să-l suspende pe Președinte, așa cum au făcut-o timp de doi ani. Voi chema oamenii în stradă. Oamenii mi-au propus şi mai înainte să ieşim la proteste. Dar nu am vrut destabilizare. Și nici acum nu vreau. Dar dacă suntem provocați, vom răspunde”, a spus Dodon.

Potrivit lui, „oamenii nu mai pot tolera guvernarea actuală și doresc schimbare”.

„De mult oamenii îmi spun: „Suntem gata să luăm furcile și să venim la Chișinău”. Nu luaţi furci, puteţi lua trandafiri (trei trandafiri - simbolul Partidului Democrat – „I.”) sau altceva. Dar când o să vă chem, să fiţi gata să ieşiţi. Pentru prima dată mă confrunt cu o situație atât de alarmantă. Dar vreau să spun că acum sunt hotărât și susținătorii mei la fel”, a spus Dodon.

De asemenea, el și-a exprimat temerile că, „dacă situația va evolua după un scenariu de destabilizare sau de scoatere a partidelor din alegeri, atunci legitimitatea alegerilor va fi pusă la îndoială”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.