Politică

CANDIDAŢII ACUM S-AU ANGAJAT ÎN FAŢA POPORULUI SĂ NU FACĂ COALIŢIE CU PDM, PSRM, PARTIDUL ŞOR ŞI „PARTIDUL NOSTRU”

21 februarie, 2019

„Angajamentul candidatului ACUM față de cetățeni” – astfel se numeşte documentul pe care l-au semnat joi candidaţii blocului electoral ACUM din circumscripţia naţională şi circumscripţiile uninominale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în acest fel ei au promit în mod public „să nu participe la crearea unei coaliții de guvernare, formală sau informală, cu Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor, Partidul Șor, „Partidul Nostru” și alte formațiuni prooligarhice și antieuropene, în caz că acestea intră în Parlament”.

Mai mult, angajamentul îndeamnă „refuzul de a intra în orice fel de alianțe cu grupările Plahotniuc, Dodon, Șor, care au uzurpat puterea şi au capturat statul”.

Semnatarii au decis „în numele libertății, democrației și dezvoltării Republicii Moldova ca toate deciziile pe care le vor lua să fie doar în interesul național și în conformitate cu angajamentele politice ale blocului”.

În caz de încălcare a acestui „angajament faţă de cetăţeni”, deputatul în Parlament trebuie „să-şi depună mandatul de deputat”.

Primii care au semnat documentul sunt copreşedinţii ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au declarat iarăşi că „republica este sub asediu”, iar „cetăţenii se află în stare de frică”

„Daţi-ne mandat de încredere şi blocul ACUM va face ceea ce trebuie – va curăţa ţara de regimul oligarhic. Vom începe să reconstruim statul, vom munci doar pentru oameni şi pentru viitorul lui, vom întoarce ţara în albia firească şi vom asigura parcursul european”, a spus Năstase.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.