Politică

PARTIDUL DEMOCRAT ACUZĂ RUSIA DE INTERVENŢIE ÎN ALEGERILE PARLAMENTARE DIN MOLDOVA

22 februarie, 2019

Partidul Democrat (PDM) acuză Rusia de intervenţie în alegerile parlamentare din Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, astfel a calificat PDM declaraţia MAI al Rusiei privind implicarea preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, în retragerea banilor din FR.

„Aşa-zisul dosar deschis de ruşi împotriva preşedintelui PDM, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, este în mod clar o intervenţie abuzivă a Federaţiei Ruse în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor din ţara noastră”, se arată într-un comunicat al PDM.

PDM reaminteşte că, „în urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut şi alte acţiuni abuzive împotriva preşedintelui PDM, au încercat să-i limiteze deplasarea în afara ţării”.

„Însă Interpol a calificat toate acele acţiuni ca fiind hărţuire politică din partea Rusiei şi le-au respins. Din păcate, Rusia nu renunţă la războiul hibrid, dus nu doar împotriva PDM, dar împotriva Republicii Moldova şi a cetăţenilor ei, iar aceasta nouă acţiune este o intervenţie extrem de gravă în modul de desfăşurare a alegerilor din ţara noastră. PDM va sesiza chiar astăzi instituţiile internaţionale şi observatorii în alegeri în legătură cu acest caz de imixtiune a Federaţiei Ruse în alegerile din Moldova”, se spune în document.

MAI al FR l-a acuzat vineri pe Plahotniuc de retragerea a peste 37 mlrd. ruble. Potrivit datelor sale, Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon, care deţin cetăţenia rusă, au organizat o grupare criminală internațională, care se ocupa de tranzacții valutare ilegale de amploare cu participarea uneia dintre băncile sistemice din Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.