Politică

LIDERII ACUM AU PREZENTAT REZULTATELE ANALIZELOR CARE CONFIRMĂ UN CONŢINUT ÎNALT DE MERCUR ÎN SÂNGE

22 februarie, 2019

Copreşedinţii blocului electoral ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au prezentat rezultatele analizelor care confirmă un conţinut înalt de mercur în sângele lor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, rezultatele analizelor au fost plasate pe site-ul portalului Newsmaker şi datează din septembrie 2017, ianuarie şi decembrie 2018.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a blocului ACUM, Cristina Bujor, „Andrei Năstase a efectuat un examen medical în Germania în anul 2017 şi în urma acestuia s-a depistat un conținut mărit de mercur în sânge”. Politicianul a urmat un tratament îndelungat, însă examenul medical din luna decembrie 2018 a demonstrat o micșorare nesemnificativă a conținutului de mercur în sânge. Un conținut mărit de mercur s-a depistat și la Maia Sandu. În luna ianuarie 2018, ea și-a efectuat investigații medicale la clinica „Synevo” din Chișinău.

„Despre otrăvire ei au anunțat abia acum, pentru că, mai devreme, Năstase și Sandu doar bănuiau că în acest caz este implicată guvernarea. Când noi am văzut că și după tratament nivelul de mercur în sânge nu s-a micșorat, am decis că este important ca înainte de aceste alegeri, decisive pentru viitorul Moldovei, să spunem oamenilor despre degradarea actualei guvernări și de ce este capabil acest regim”, a spus ea.

Despre posibila otrăvire liderii opoziţiei au anunţat pe 21 februarie. Maia Sandu a menţionat că, „după testele repetate, medicii au spus că această acumulare de mercur în sânge nu poate fi explicată în mod natural, fiind posibilă o intervenție din afară”. Andrei Năstase este convins că „guvernarea vrea să-i lichideze fizic pe liderii de opoziţie”.

La rândul lor, reprezentanţii Partidului Democrat s-au arătat sceptici faţă de afirmaţiile politicienilor de opoziţie. Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a scpus că acuzaţiile sunt „nefondate şi fantastice”, iar candidatul PDM, Sergiu Sîrbu, a avut o atitudine ironică, menţionând că „şi el se simte otrăvit cu metale grele”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.