Politică

​PSRM CONSIDERĂ CĂ REFUZUL ACUM DE A PARTICIPA LA DISCUŢII ESTE „O DECIZIE IRESPONSABILĂ”

13 martie, 2019

Partidul Socialiştilor (PSRM) susţine că refuzul blocului ACUM de a participa la discuţiile privind viitorul Parlament este „o decizie iresponsabilă şi o lipsă de dorinţă de a desfăşura reformele reale în Moldova”.

Potrivit agenției INFOTAG, marţi, în cadrul unui briefing, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, şi-a exprimat regretul că ACUM „a adoptat politica struțului şi a preferat să bage capul în nisip, în loc să le pasă de evoluția țării”.

„O asemenea decizie iresponsabilă ne demonstrează că ACUM a indus în eroare proprii alegători căror le-au promis reformarea sistemului politic din Moldova, soluţionarea problemelor sociale şi economice ale republicii, însă, în realitate, au preferat să rămână în opoziţie”, a declarat Ceban.

În opinia sa, PSRM şi ACUM „puteau deveni parteneri oneşti în Parlament şi puteau obţine schimbări cardinale în Moldova”.

Comentând declaraţiile şi iniţiativele reprezentanţilor blocului, el a spus că acestea sunt populiste, deoarece procedurile legislative pot fi confirmate de orice student din anul întâi”.

„Vreau să amintesc că nicio iniţiativă legislativă nu poate fi votată și implementată până nu va fi aleasă conducerea Parlamentului. Iar multe dintre ele nu pot fi adoptate și mai cu seamă, realizate, până nu vom avea un Guvern nou și funcțional”, a subliniat politicianul.

Potrivit lui, „pentru salvarea ţării, este nevoie de o majoritate parlamentare, dar ACUM nu doreşte acest lucru”.

„În timpul apropiat, conducerea PSRM va convoca o şedinţă la care va determina acţiunile formațiunii pentru perioada următoare. Nu este exclus că PSRM va anunţa agenda sa politică după prima ședință a Parlamentului. Până atunci, vom analiza cele mai posibile scenarii de evoluţie a evenimentelor care pot fi realizate în situația actuală”, a conchis socialistul.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.13 11:54 Victor
    Dl Ceban este pregatit pentru functia primar general sau prim-ministru!
  2. 2019.03.13 11:59 Maria
    Ce cadre buna a pregatit dl Voronin care acum a ramas singur-singurel.
  3. 2019.03.13 19:18 Grigore
    Numai socialistii si dl Dodon au graja da stat si cetatanii Republicii Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.