Politică

ALEXANDRU SLUSARI: SINGURA PIEDICĂ PENTRU DEMONTAREA STATULUI CAPTURAT ESTE ALEGEREA SPEAKERULUI

13 martie, 2019

Singura piedică politico-juridică pentru lansarea procesului de demontare a statului capturat este problema alegerii speakerului Parlamentului, iar pentru analizarea acestei chestiuni este necesară munca suplimentară a juriştilor, a scris pe facebook deputatul Parlamentului din partea blocului ACUM, vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Potrivit agenției INFOTAG, polemizând cu socialiştii, el a menționat că „pentru Biroului permanent al Parlamentului şi a comisiilor permanente nu este nevoie de coaliție, ci trebuie aplicat pur și simplu un algoritm proporțional pentru toate fracțiunile”.

„Nu este nevoie de niciun Guvern pentru a aproba inițiativele de dezoligarhizare propuse de către bloc, deoarece adoptarea lor nu necesită modificarea bugetului public național”, consideră politicianul.

În opinia sa, unul dintre liderii PSRM, Ion Ceban, care a criticat inițiativele ACUM, „vrea să împartă în cele mai grave tradiții ale politicii moldovenești toate organele Parlamentului și Guvernului, care sunt doar un semn al puterii”.

„Toţi ştiu că centrul puterii se află în altă parte, iar cele mai puternice pârghii sunt concentrate la procuratură, judecătorii, CNA, SIS, CEC și la o serie de structuri neparlamentare și neguvernamentale”, a spus el.

Adresându-se alegătorilor din Moldova, Slusari a subliniat că „politica blocului ACUM este o politică diferită, deschisă”.

„Pentru noi importante sunt nu coalițiile ca scop în sine și împărțirea portofoliilor. Noi avem nevoie de un proces real de eliberare a statului și de pedepsire a celor care au capturat ţara”, a enumerat el obiectivele blocului de dreapta.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.13 19:03 David
    Dl Slusari are dreptate la 100 de procente.
  2. 2019.03.13 19:21 Matvei
    On samii lushii gosudarstvennic v Moldove, on bolisaea umnita i oceni poreadocinii celovec.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.