Politică

ELVEŢIA ÎMPĂRTĂŞEŞTE ÎNGRIJORĂRILE OBSERVATORILOR INTERNAŢIONALI REFERITOR LA ÎNCĂLCĂRILE ÎN TIMPUL ALEGERILOR ÎN MOLDOVA

15 martie, 2019

Elveţia împărtăşeşte îngrijorările observatorilor internaţionali referitor la încălcările constatate în timpul alegerilor parlamentare din Moldova şi îndeamnă autorităţile republicii să desfăşoare o analiză minuţioasă pentru a consolida procesul democratic în RM.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-un comunicat difuzat cu ocazia vizitei oficiale la Chişinău a Ambasadorul Elveției pentru Ucraina și Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Guillaume Scheurer, care s-a desfăşurat pe 13-14 martie. În Moldova, diplomatul a avut întrevederi cu ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, cu președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, cu reprezentanți ai forțelor politice și membri ai comunității diplomatice.

În cadrul dialogului cu partea moldovenească, diplomatul a declarat că „Elveția ia notă de concluziile preliminare ale OSCE/ODIHR cu privire la alegerile parlamentare din 24 februarie, și anume caracterul competitiv și respectarea, în general, a drepturilor fundamentale.

„Elveția încurajează Republica Moldova să urmeze recomandările concrete ale ODIHR din raportul preliminar, precum și alte recomandări internaționale, cum ar fi cele ale Comisiei de la Veneția de pe lângă Consiliul Europei”, se arată în comunicat.

Guillaume Scheurer a subliniat că „Elveția reiterează angajamentul său pentru realizarea programului de cooperare și dezvoltare cu Republica Moldova și dorința de a intensifica cooperarea în vederea unor reforme semnificative. De asemenea, ţara sa speră la constituirea unui nou guvern care să servească interesele oamenilor și care se va strădui să îmbunătățească nivelul de trai și să asigure prosperitatea tuturor cetățenilor”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.15 10:24 Svetlana
    Bine ca si Elvetia are grija de noi, moldoveni...
  2. 2019.03.15 10:28 Vlad
    Pentru Moldova experienta Elvetiei este foarte si foarte importanta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.