Politică

PREŞEDINTELE DE ONOARE AL PL ÎL ÎNDEAMNĂ PE LIDERUL PDM „SĂ SE OPREASCĂ ŞI SĂ COBOARE CU PICIOARELE PE PĂMÂNT”

18 martie, 2019

Preşedintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, i-a scris o scrisoare deschisă liderului Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, în care îi propune „să se oprească şi să coboare cu picioarele pe pământ, căci totul e temporar în viața aceasta”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat că, deşi PDM „se laudă cu creșterea economică și venituri mai mari în buget, însă cetățenii trăiesc în sărăcie, nemaivorbind de încălcările continue ale drepturilor și libertăților lor şi din această cauză mai suntem încă sub monitorizarea Consiliului Europei”. Iar la nivelul Uniunii Europene „lucrurile nu stau mai bine, pentru că, după 10 ani de susținere politică și financiară, avem poate cea mai proastă relație cu UE”.

„Pierderea încrederii partenerilor noștri în guvernările de la Chișinău a apărut îndată după ce s-a aflat, că în timp ce RM i se acordau ajutoare de miliarde de euro / dolari, pentru a da o mână de ajutor cetățenilor din cel mai sărac stat din Europa, guvernarea RM fură din buzunarul cetățenilor săraci un miliard de dolari și spălă 20 de miliarde de dolari (bani rusești) prin băncile republicii noastre. Uniunea Europeană și SUA – principalii noștri parteneri – consideră că în RM în ultima perioadă s-a deteriorat mult statul de drept și democrația, ceea ce înseamnă că avem o justiție selectivă și părtinitoare, iar oamenilor le este frică să vorbească și să activeze liber; toți vorbesc în șoaptă sau arată cu degetul în sus, ca pe timpul URSS”, susţine liberalul.

El a amintit că, atunci când PL era în alianţa de guvernare, Plahotniuc îi spunea că „n-a luat nici un leu din miliardul furat și că cei care au furat, inclusiv Ilan Șor, vor sta la pușcărie, iar miliardul va fi întors”.

„Astăzi, din păcate, lucrurile stau invers: Ilan Șor a ajuns deputat, iar miliardul așa și nu se știe pe unde-i... Având în vedere că au trecut patru ani și ceva și nu s-a întors niciun leu din suma furată, iar cei care l-au furat și complicii lor nu sunt trași la răspundere, sunt nevoit să te întreb pe dumneata deja public: de ce nu-i întors miliardul și de ce nu-s încă judecați cei care l-au furat, dacă ai spus că n-ai luat niciun leu din acel miliard? Lumea este nevoită să creadă că lucrurile nu sunt curate, odată ce nu se rezolvă de atâta vreme problema și nici nu sunt semne că se va rezolva vreodată”, a remarcat fostul preşedinte al PL.

El se întreabă dacă nu cumva Plahotniuc a hotărât „să arate lumii întregi că furtul miliardului e un fleac pe lângă „corupția” neamului Ghimpu, iar în buget, în loc de miliardul furat, vor veni banii adunați în urma confiscării și vânzării casei sale părintești din Colonița, construită de părinți tocmai în ‘36, prin muncă grea și bani cinstiți”.

„Domnule Plahotniuc, ai ajuns unde ai vrut și ai ceea ce ți-ai dorit: miliarde și întreaga putere. Ai demonstrat tuturor că ești „cel mai bun, cel mai pragmatic și cel mai mare democrat”, fiind și președinte de partid. Dar poate te oprești aici, cobori cu picioarele pe pământ și te pui în rând cu lumea. Istoria ne arată că totul e temporar în viața aceasta și vine o zi când nu mai ai nevoie nici de bani, nici de putere, ci doar de un “bună ziua” ”, a spus liberalul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.18 10:26 Grigore
    A ramas dl Ghimpu fara treaba din pacate...
  2. 2019.03.18 10:28 Viorel
    Idea cu unirea nu a ajutat bine, a aparut unionistii mai activ si mai smecheristi...u

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.