Politică

UE VA URMĂRI ÎNDEAPROAPE PROCESUL DE FORMARE A GUVERNULUI ÎN MOLDOVA - FEDERICA MOGHERINI

19 martie, 2019

Uniunea Europeană va urmări îndeaproape procesul de formare a Guvernului în Moldova şi aprobarea viitorului program de activitate al acestuia. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens a făcut Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, după reuniunea Consiliului Miniştrilor de Externe ai UE, care a avut loc luni la Bruxelles.

Ea a menţionat că, în cadrul discuţiilor, participanţii "au examinat şi au evaluat situaţia actuală din republică", reiterând "disponibilitatea de a sprijini procesul de reforme şi de realizare a perspectivelor democratice în Republica Moldova".

"Dar am identificat şi o serie de momente îngrijorătoare şi, bineînţeles, am fost de acord că vom continua să urmărim îndeaproape ceea ce se întâmplă - formarea Guvernului şi aprobarea viitorului său program. Subliniez că rezultatul discuţiilor privind crearea coaliţiilor nu depinde de noi, dar vom fi în continuare vigilenţi referitor la respectarea principiului statului de drept în Moldova şi, desigur, implementarea în continuare a agendei Acordului de Asociere", a spus Mogherini.

Ea a evidenţiat că "Moldova este un partener-cheie al UE în cadrul Parteneriatului Estic, fapt luat în considerare în contextul celei de-a 10-a aniversări a proiectului, care va fi marcată în luna mai".

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.19 12:05 Alexei
    UE ne da bani numai atunci chind Sandu si Nastase dau acord, acum noi nu putem sa primim acesti 100 000 000 de euro.
  2. 2019.03.19 12:10 Stanislav
    Nu stiu de ce da UE are pozitia prea dura fata de Moldova si moldovenii.
  3. 2019.03.19 12:13 Boris
    Nu este clar, noi facem reforme pentru UE sau pentru Moldova si cetatanii nostrii?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.