Politică

UN GRUP DE INIŢIATIVĂ AL PCRM VINE CU PROPUNEREA DE A SCHIMBA CONDUCEREA PARTIDULUI

20 martie, 2019

Un grup de iniţiativă al Partidului Comuniştilor (PCRM) vine cu propunerea către colegi de a schimba conducerea partidului. Potrivit agenţiei INFOTAG, textul apelului respectiv a apărut miercuri în presă.

În apel se menţionează că „PCRM trece prin cea mai dificilă perioadă din istoria sa de 25 de ani şi se află în cea mai profundă criză sistemică”. De asemenea, se menţionează că partid s-a format o criză ideologică, organizațională, de personal și financiară.

„Partidul nu ține pasul cu schimbările dinamice care se produc în faţa noastră în societate, în țară, în lume, nu răspunde provocărilor timpului și nu generează decizii politice adecvate și moderne. Managementul partidului nu corespunde cerințelor extrem de înalte. Structura partidului nu este îmbunătățită”, spun autorii apelului.

În opinia lor, partidul se confruntă cu o lipsă acută de personal, capabil să promoveze ideile PCRM și să conducă organizațiile de partid, iar „o ruşine reală” este faptul că, pentru prima dată în întreaga istorie a partidului, PCRM nu și-a putut înainta candidații la funcția de primar în cele mai mari orașe din Moldova – Chișinău și Bălți .

Autorii apelului subliniază faptul că criza sistemică din partid nu a apărut brusc, deoarece premisele sale au devenit din ce în ce mai vizibile pe an ce trece. Printre membrii partidului se discuta şi mai înainte problema instaurării unui stil autoritar de conducere, precum și faptul că opinia unei persoane domina asupra poziției bine întemeiate a organelor de partid colegiale.

„Oamenii care nu sunt capabili să conducă partidul în condiții moderne dificile și care s-au compromis cu fapte nesăbuite ar trebui să fie înlăturate de la conducerea PCRM. Pentru aceasta, trebuie desfăşurat un congres extraordinar al partidului la cererea a cel puțin jumătate din comitetele raionale, conform statutului PCRM. De aceasta trebuie să se ocupe un comitet organizatoric de inițiativă, pe care trebuie să-l creăm în regim de urgenţă”, se spune în document.

În presă se afirmă că documentul a fost citit la ședința activului orăşenesc de către președintele organizației de veterani a sectorului Ciocana, Anatolii Podoprigora.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.