Politică

PARTIDUL DEMOCRAT INTENŢIONEAZĂ SĂ ÎNCEAPĂ SĂPTĂMÂNA VIITOARE FORMAREA MAJORITĂŢII PARLAMENTARE

22 martie, 2019

Fracţiunea Partidului Democrat (PDM) intenţionează să înceapă săptămâna viitoare procesul de formarea majorităţii parlamentare. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Parlamentului, premierul Pavel Filip, ales deputat la alegerile din 24 februarie şi devenit preşedinte al fracţiunii.

Potrivit lui, „actualul Parlament nu este încă pe deplin funcțional, deoarece nu au fost alese organele de conducere, fără de care nu pot fi adopte legi”.

„În primul rând, trebuie creată majoritatea parlamentară, însă, din păcate, suntem nevoiţi să constatăm că prima şedinţă constitutivă a fost scurtă. A fost anunțată o pauză, timp în care trebuie purtate negocieri pentru formarea unei majorități”, a spus Filip.

El a reamintit că PDM i-a invitat pe liderii blocului ACUM la negocieri și, „dacă discuțiile ar fi avut loc, atunci şedinţa de astăzi ar fi fost mai eficientă”.

„Este una să stai în opoziție, să protestezi și să critici, iar alta este responsabilitatea guvernării. Am certitudinea că această pauză va fi folosită eficient și sper că vor începe discuțiile între fracțiunile parlamentare, exponenții partidelor și deputații independenți, astfel ca săptămâna viitoare să putem constitui o majoritate parlamentară. Nu cred că, în cazul de alegeri anticipate, structura parlamentului se va schimba mult. Prin urmare, cei care se opun categoric negocierilor și formării unei coaliții pur si simplu îşi bat joc de cetățeni și cheltuiesc banii publice. Cetățeanul a votat, de aceea este necesar să înceapă discuțiile pentru a nu dezamăgi oamenii”, consideră vicepreședintele PDM.

Potrivit lui, „deocamdată este prea devreme pentru a vorbi despre funcţia care prezintă mai mult interes pentru PDM (de președinte al Parlamentului și de premier – „I.”), deoarece în această chestiune trebuie să prevaleze pragmatismul, nu preferințele personale”.

Referindu-se la acțiunea de protest a blocului ACUM înainte de şedinţa Parlamentului, el a numit-o „un instrument democratic pentru atragerea atenției asupra problemelor, dar ele nu se rezolvă în stradă, ci în cadrul discuțiilor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.22 11:12 Grigore
    Dl Filip merita respect si stima de la cetatanii RM.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.