Politică

DEPUTAŢII PDM AU DECIS SĂ-ŞI DONEZE PRIMUL SALARIU, PRIMIT PENTRU LUNA MARTIE

18 aprilie, 2019

Deputaţii Partidului Democrat au decis să-şi doneze primul salariu, primit pentru luna martie. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat pe facebook preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, premierul în exerciţiu Pavel Filip.

Potrivit lui, „fiecare dintre deputații PDM va alege o cauză socială către care își va redirecționa veniturile”. Decizia deputaţilor de a-şi dona salariile a fost luată în legătură cu faptul că „legislativul a fost practic nefuncțional în această perioadă”.

„Considerăm că banii aceștia nu se cuvin niciunui deputat, indiferent din ce partid parlamentar face parte. Sperăm, în continuare, în deblocarea cât mai grabnică a situației politice, astfel încât să putem lucra în beneficiul celor care ne-au trimis în Parlament, plătitorii de facto ai acestor salarii”, a menţionat Filip.

El a îndemnat fracţiunile parlamentare să dea dovadă de maturitate și să revină la agenda de priorități sociale ale cetățenilor.

Anterior, liderul Platformei DA, Andrei Năsase, a spus că deputaţi au primit salariul pentru luna martie – doar 3 mii de lei acest lucru ţine de faptul că Curtea Constituțională a aprobat mandatele deputaților pe 9 martie, iar prima ședință a Parlamentului a avut loc abia la 21 martie. Respectiv, deputații noului Parlament au fost plătiți doar pentru ultimele zece zile ale lunii martie. Deputații care au lucrat şi în Parlamentul precedent au primit un salariu integral – de 10-15 mii lei fiecare. În același timp, împuternicirile deputaților au expirat la 30 noiembrie 2018, iar ultima şedinţă a Parlamentului a avut loc la 14 decembrie.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.18 13:00 Stanislav
    Da este si corect, ei inca nu lucrez...
  2. 2019.04.18 13:04 Alexandra
    Multi oameni socot ca dl Plahotniuc trebue sa prelua puterea si toata responsabilitatea pentru situatia in Moldova...
  3. 2019.04.18 13:05 Boris
    Poporul intalege corect si srie ca toate puterea este in minele lui Plahotnoic!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.