Politică

VICEPREŞEDINTELE DA: PENTRU ANDREI NĂSTASE, FUNCŢIA DE STAT NICIODATĂ NU A FOST UN SCOP ÎN SINE

19 aprilie, 2019

Pentru Andrei Năstase, funcţia de stat niciodată nu a fost un scop în sine, spre deosebire de Igor Dodon, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, care a comentat afirmaţiile şefului statului precum că „Năstase nici să nu viseze la funcţia de speaker”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Slusari a amintit pe reţelele sociale deputatul că, „imediat după ce Curtea Constituţională a lui Vlad Plahotniuc a decis sub presiunea poporului în privința întoarcerii la alegerile directe ale șefului statului, anume Dodon a trădat mișcarea protestatară și repede a mers pe calea croită de Plahotniuc spre funcția de Președinte”.

„Ce a făcut Andrei Năstase ? În condițiile când anume Platforma DA a colectat un număr record de semnături în susținerea alegerii directe a Președintelui, dânsul vine cu apel către întreaga opoziția de a desemna un candidat unic. Mai apoi cel care, potrivit lui Dodon, visează funcții, se retrage din cursa prezidențială în favoarea altui candidat”, scris Slusari.

El consideră că aşa nu ar fi putut proceda un om care râvneşte la funcţii de stat.

„În 2018, Andrei Năstase acceptă lupta inegală în Chișinău pentru mandatul de primar general de un an cu un risc imens de a-și distruge în continuare orice carieră politică. El nu s-a gândit la mediul ostil în care trebuia să activeze o perioada foarte scurtă fără sprijinul consiliului municipal. Pentru Năstase era important să scoată capitala din ghearele mafiei imobiliare. Regimul înfricoșat l-a folosit pe contracandidatul socialist și a anulat victoria forțelor antioligarhice”, a remarcat el.

În opinia sa, pentru Năstase funcția de speaker nu este un trofeu.

„Cel mai probabil, funcţia de speaker ar fi una de scurtă durată. Însă postura de președinte al Parlamentului este un instrument eficient pentru asigurarea votării în legislativ a agendei antioligarhice, care va pune fundamentul pentru edificarea statului de drept, eradicarea corupției mari, crearea condițiilor normale de trai pentru oameni și oprirea exodului”, consideră politicianul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.