Politică

SOCIALIŞTII AR PUTEA CEDA BLOCULUI ACUM FUNCŢIA DE PRIM-MINISTRU, NU ÎNSĂ ŞI CEA DE SPEAKER AL PARLAMENTULUI – IGOR DODON

19 aprilie, 2019

Preşedintele Igor Dodon consideră că Partidul Socialiştilor poate ceda blocului ACUM funcţia de prim-ministru, nu însă şi cea de speaker al Parlamentului. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens el a făcut joi seara, la postul naţional de televiziune Moldova 1.

El a subliniat că PSRM va insista ca liderul partidului, Zinaida Greceanîi, să devină președinte al Parlamentului, deoarece socialiștii au primit cel mai mare număr de voturi în Parlament. Igor Dodon și-a exprimat nedumerirea față de faptul că blocul de dreapta și-a nominalizat liderii săi, Maia Sandu și Andrei Năstase, la funcţiile de prim-ministru și de speaker.

„Ei se laudă reciproc. Băieţi, de unde v-aţi luat voi aşa deştepţi? Oamenii poate cred altfel? Andrei Năstase nu va fi speakerul Parlamentului şi să nu viseze în zadar. Poate să fie prim-ministru, dacă se înţelege cu Maia Sandu, în cazul în care va fi o coaliție cu socialiștii. Dacă nu, atunci să mergem în alegeri parlamentare anticipate”, a subliniat el.

Dodon a îndemnat liderii blocului de dreapta „să se gândească bine”, pentru a reveni la negocieri după sărbătorile de Paște.

„Acum începe ultima săptămână înainte de Paște. În general, le-aș recomanda să meargă la biserică, să se mărturisească, să se împărtăşească, să vopsească ouă roșii, să le ciocnească la Paști, iar după Blajini să se gândească și vom vedea la ce ajungem”, a spus el.

În opinia sa, în prezent, probabilitatea alegerilor anticipate este foarte înaltă, iar în cazul alegerilor anticipate partidele de dreapta vor fi în pierdere.

„Dacă până la 21 iunie Parlamentul nu va alege Guvernul și nu va adopta nicio lege, atunci la expirarea perioadei de 30 de zile, Președintele țării se va adresa Curții Constituționale cu cererea de a-şi da consimțământul care să confirme circumstanțele dizolvării Parlamentului. Acest lucru ar însemna că, cel târziu până la sfârșitul lunii iulie, Președintele va semna decretul de dizolvare a Parlamentul și va anunța data alegerilor parlamentare anticipate”, a spus Dodon.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.19 14:22 Boris
    De ce ei asa taragoaneaza proces formarea coalitie?
  2. 2019.04.19 14:58 Valentin
    Dl Dodon trebue sa stie ca acum in Modova noastra toti sunt destepti.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.