Politică

​DEPUTAŢII ACUM CER MINISTERULUI ECONOMIEI ŞI ANRE SĂ PUBLICE REZULTATELE AUDITULUI LA „MOLDOVAGAZ”

02 mai, 2019

Deputaţii blocului ACUM au expediat joi către Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere prin care solicită „să prezinte copiile rapoartelor de audit efectuate la întreprinderea „Moldovagaz” în anii 2005-2018”, precum şi „care au fost instrucţiunile Guvernului pe subiectul datoriilor la gaze şi contractului de furnizare a gazelor naturale în stânga Nistrului”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a informat pe reţelele sociale deputatul Alexandru Slusari, care a plasat textul documentului. Politicienii de opoziţie cer instituţiilor să răspundă la un şir de întrebări, inclusiv: „În baza căror legi Ministerul Economiei dispune de atribuţii de organizare a grupului de lucru pentru selectarea furnizorilor de import al energiei electrice?”, „De ce nu sunt publice cerințele faţă de importatorii de energie electrică?”.

„Evenimentele respective, în opinia noastră, se desfășoară netransparent și în afara cadrului legal. Drept rezultat, deja mai mulți ani consumătorii de pe malul drept al Nistrului, achitând energia electrică, întrețin de fapt regimul separatist și contribuie la majorarea semnificativă a datoriilor țării pentru gazele naturale, livrate de concernul „Gazprom”. Recent noi am aflat că aceasta datorie a ajuns la cifra record de $6,2 mlrd. Iată de ce am înaintat o adresare către mai multe autorități și cerem informația exhaustivă privind procesul de import al energiei electrice și consumul de gaz din partea regiunii transnistrene”, a spus politicianul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.02 17:08 Aleftina
    Dl Slusari stie unde este cea mai duraroase buba...
  2. 2019.05.02 18:08 Zosim
    Nu cred ca opozitia poate sa stie detalii despre audit.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.