Politică

POZIŢIA OFICIALĂ A MOLDOVEI REFERITOR LA INTEGRITATEA TERITORIALĂ A UCRAINEI RĂMÂNE NESCHIMBATĂ – PREŞEDINTELE

16 mai, 2019

Președintele Igor Dodon afirmă că „poziţia oficială a Chişinăului referitor la integritatea teritorială a Ucrainei rămâne neschimbată”. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri seara la un post de televiziune.

Dodon a confirmat că „a avut o convorbire telefonică foarte bună cu președintele ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski”, cu care a convenit referitor la desfăşurarea unei întrevederi bilaterale.

„Am avut o conversație bună, amănunțită, am discutat diverse probleme. Am convenit şi asupra unei întâlniri, urmează să stabilim locul și modul de desfășurare a acesteia”, a declarat Președintele Republicii Moldova.

Jurnalistul a reamintit că, timp de doi ani și jumătate, Igor Dodon nu a avut nicio întrevedere cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, care a refuzat să se întâlnirile din cauza declarației lui Dodon în campania electorală precum că „Crimeea aparține Rusiei". Potrivit jurnalistului, Zelenski a fost criticat dur în Ucraina după ce a acceptat să se întâlnească cu Dodon.

„Ce pot spune despre asta? În cei 27 de ani de independență, poziția oficială a Republicii Moldova privind integritatea teritorială a Ucrainei nu s-a schimbat niciodată. Şi aici punem punct”, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.