Politică

ACUM VA INSISTA PE ABROGAREA LEGII PRIVIND BENZINĂRIILE DUTY-FREE

17 mai, 2019

Blocul ACUM va insista pe abrogarea aşa-numitei legi privind benzinăriile duty-free, care presupune posibilitatea de a comercializa produse petroliere la intrarea în ţară fără plata accizelor și T.V.A.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat deputatul blocului, Sergiu Litvinenco, plasând pe reţelele sociale textul iniţiativei legislative respective. Politicianul de opoziţie consideră că legea „este neconstituțională, căci orice lege sau amendament care micșorează veniturile bugetare poate fi adoptată doar dacă este acceptată de Guvern, iar în cazul acestei legi, chiar și Guvernul a oferit aviz negativ”.

„Legea a votat votată în mod netransparent, contravine atât angajamentelor asumate de RM față de UE, cât și regulilor care sunt valabile în UE. Într-un document al Consiliului de Cooperare Vamală Europeana, care datează încă din 1960, este prevăzut expres că magazinele duty-free pot funcţiona numai în aeroporturi, porturi maritime şi la bordul aeronavelor care efectuează curse în trafic internaţional. Adică de principiu nu pot exista puncte de comercializare a produselor la intrarea în țară de până la punctul de trecere a frontierei”, susţine deputatul.

Potrivit lui, „legea generează prejudicii majore bugetului de stat”.

„În situația în care se vor deschide doar 10 benzinării, pierderile bugetului statului ar putea fi de aproape 100 de milioane lei. Astfel, prejudiciile bugetare urmare implementării acestei legi vor fi enorme, de ordinul miliardelor de lei”, a subliniat Litvinenco.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.