Politică

SOCIALIŞTII AU REFUZAT INVITAŢIA ACUM DE A DESFĂŞURA ŞEDINŢA SPECIALĂ A PARLAMENTULUI

21 mai, 2019

Fracţiunea Partidului Socialiştilor a calificat drept „nefondată şi neserioasă” invitaţia blocului politic ACUM de a desfăşura marţi şedinţa specială a Parlamentului pentru alegerea organelor de conducere ale legislativului şi pentru adoptarea pachetului de legi antioligarhice.

Potrivit agenției INFOTAG, în răspunsul socialiştilor, plasat pe site-ul oficial al partidului, se menţionează că „această inițiativă populistă a reprezentanților blocului ACUM nu surprinde nici fracțiunea PSRM, nici pe majoritatea cetățenilor din Republica Moldova”.

„Pentru a depăși criza politică, trebuie să fie creată o majoritate parlamentară sau să se convină cel puțin referitor la alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului. În absența unui acord, ședința riscă să devină un circ, unde o parte va veni cu discursuri preelectorale înflăcărate, în timp ce alții se vor ascunde de radiații sub umbrele de plajă”, consideră ei.

În acelaşi timp, Partidul Socialiștilor a reiterat „disponibilitatea și interesul pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.