Politică

VICEPREŞEDINTELE PLATFORMEI DA A PROPUS PSRM SĂ FACĂ ÎN AŞA FEL, ÎNCÂT ALEGERILE ANTICIPATE SĂ SE DESFĂŞOARE FĂRĂ OAMENII LUI PLAHOTNIUC

23 mai, 2019

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a îndemnat deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM) „să facă în aşa fel, încât alegerile anticipate în Moldova să se desfăşoare mai liber şi corect: cu altă componenţă a CEC, precum şi fără oamenii lui Plahotniuc în fruntea Serviciului de Informaţii şi Securitate, Procuraturii şi Centrului Naţional Anticorupţie”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a criticat pe facebook argumentele reprezentantului PSRM, Vlad Batrîncea, care, „cu o încăpăţânare maniacală, susţine că socialiştii insistă pe o coaliţie de patru ani”.

„PSRM are nevoie de stabilitate sub formă de hârtii, precum și de funcţia de speaker. Dacă presa lui Plahotniuc va începe să difuzeze diferite imagini video despre genţi şi o parte din socialiști vor tremura, atunci peste câteva ore după semnare, poți arunca la coș acordul de coaliție”, a scris Slusari, reamintind că, „formal, nimeni nu a anulat acordul de coaliție PDM-PLDM-PL din 2015, dar acest lucru nu l-a ajutat prea mult pe Filat, care a fost condamnat la închisoare”.

Potrivit lui Slusari, „încrederea nu apare ca urmare a documentelor semnate, ci în timpul unor acțiuni comune”.

„Noi am propus o foaie de parcurs, ca să avansăm pe etape, și un grup de lucru, în cadrul căruia suntem gata să discutăm toate problemele politice și de personal, cu excepția cererii absurde de prietenie veșnică. Mai mult, suntem gata să interacționăm în cadrul cursului PSRM spre alegerile anticipate pe care nu le dorim. Dar există o linie de compromis pe care am propus-o și există o linie de principii peste care nu vom trece niciodată. Alegerile trebuie să se desfăşoare cu accesul egal al tuturor concurenților la mass-media. Fără presiunile administrative de care s-a plâns Batrîncea. Fără aducerea alegătorilor. Cu dublarea sancțiunilor pentru mituire și falsificare. În același timp, putem rezolva şi o serie de alte probleme importante pentru cetățeni, cum ar fi prelungirea cu patru ani a patentelor pentru micii comercianți și stabilirea datei alegerilor locale”, a declarat reprezentantul blocului ACUM.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.