Politică

ÎN FAŢA GUVERNULUI AU AVUT LOC DOUĂ ACŢIUNI DE PROTEST: ÎMPOTRIVA MAJORĂRII PREŢURILOR ŞI ÎMPOTRIVA BLOCULUI ACUM

23 mai, 2019

Blocul ACUM a desfăşurat joi o acţiune de protest în faţa Guvernului împotriva majorării prețurilor la produsele alimentare și la carburanţi. În același timp, a avut loc o contramanifestaţie a celor care nu sunt de acord cu acțiunile opoziției de dreapta.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la protestul ACUM au participat până la o sută de persoane, inclusiv liderii blocului, Andrei Năstase și Maia Sandu. Protestatarii țineau pancarte pe care scris „Jos prețurile înalte!”, „Jos înțelegerile de cartel!” şi au scandat „Plahotniuc – la dubă!” şi „Nu mafiei!”.

Deputatul fracţiunii PAS, Radu Marian, şi-a exprimat „suspiciunile legitime precum că majorarea prețurilor la combustibili s-a produs din cauza înţelegerii de cartel între importatori”, iar deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a calificat creșterea prețurilor la produsele alimentare drept „exemplu al modelului economic construit de mafie”.

„Regimului nu-i pasă de drepturile producătorilor autohtoni și ale consumatorilor. În contextul majorării importurilor de cartofi, agricultorii moldoveni sunt nevoiţi să-şi înceteze activitatea din cauza condițiilor nefavorabile. Visul lui Plahotniuc (președintele Partidului Democrat – „I.”) este de a transforma Moldova într-o zonă off-shore globală, într-un magnet pentru banii murdari din întreaga lume, într-o cloacă a Europei”, a spus politicianul de opoziţie.

Contramanifestaţia a adunat, la fel, aproximativ 100 de persoane, care țineau pancarte cu mesaje obscene în adresa lui Năstase şi Sandu. În faţa Guvernului erau prezenţi şi numeroşi polițişti.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a spus că acțiunea în cauză a fost organizată „la indicaţia lui Plahotniuc, Dodon și Şor”.

„Această alianță a trădătorilor ucide democrația. În loc să lucreze pentru binele celor care l-au ales, Dodon îl slujeşte pe Plahotniuc de teamă. Dar complicii regimului sunt puţin, iar oamenii liberi sunt mulți. De aceea, regimul criminal este într-un fel sau altul sortit pieirii”, consideră politicianul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.