Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON ESTE CONVINS CĂ GUVERNUL VA PUTEA FI FORMAT DUPĂ ALEGERILE ANTICIPATE

30 mai, 2019

Preşedintele Igor Dodon este convins că după alegerile anticipate se va reuşi formarea unui Guvern orientat spre dezvoltarea relaţiilor strategice cu Federaţia Rusă. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire a agenţia TASS, despre aceasta el a declarat în ajun, în cadrul vizitei de lucru în Republica Başkortostan.

Vorbind despre situația din Moldova după alegerile parlamentare, el și-a exprimat speranța că „în următoarele 10 zile Guvernul va fi totuşi format”.

„Dar un cuvânt greu va avea Președintele, care este orientat spre o activitate constructivă și un parteneriat strategic cu Rusia. Dacă nu reușim să formăm un Guvern care să-l susțină pe Președintele în această chestiune, atunci vom dizolva Parlamentul, vom merge în alegeri parlamentare anticipate și, conform rezultatelor acestor alegeri anticipate până la sfârșitul anului, sunt sigur că va fi un astfel de Guvern, care să fie de acord cu activitatea la nivelul parteneriatului strategic cu Federația Rusă”, îl citează TASS pe Dodon.

În opinia sa, „Moldova a compensat lipsa cooperării cu Rusia la nivelul Parlamentului și Guvernului prin întâlniri ale președinților țărilor și prin contacte la nivel regional”.

„În această perioadă, noi am semnat aproximativ vreo zece acorduri de cooperare la nivel regional”, a spus Dodon.

De asemenea, el s-a pronunţat pentru intensificarea cooperării în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), care, spre deosebire de UE, este posibilă „fără a ține cont de parametrii economici și de alți parametri”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.30 17:39 David
    Acum dl Dodon intalege ca este greu, foarte si foarte greu.
  2. 2019.05.30 17:45 Stas
    De ce dl presedinte numai promita si nu sa face ceva mic da concret pentru tara, pentru cetatanii Republicii Moldova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.