Politică

PARTIDUL DEMOCRAT A INVITAT PARTIDUL SOCIALIŞTILOR ŞI BLOCUL ACUM LA MASA DE NEGOCIERI

11 iunie, 2019

Partidul Democrat a invitat partidele parlamentare, "în primul rând, Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM la masa de negocieri pentru a discuta depăşirea crizei politice".

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat, luni, într-un briefing, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, care a menţionat că Moldova "trece printr-o criză juridică: pe de o parte există hotărârile Curţii Constituţionale (CC), iar pe de altă parte - hotărârile deputaţilor din Parlament"

"Cu toate acestea, Constituţia este una pentru toţi, iar deciziile Curţii Constituţionale trebuie respectate, Ne plac nouă aceste decizii or nu, dar singura autoritate care interpretează Constituţia este CC. Menţinerea crizei poate afecta negativ activitatea instituţiilor statului, iar aceasta este foarte periculos. De aceea, facem apel la dialog, pentru ca să găsim împreună o soluţie pentru depăşirea crizei şi pentru a nu admite escaladarea tensiunii", a spus fostul speaker al Parlamentului.

El a subliniat că "din componenţa delegaţiei PDM nu vor face parte liderii partidului, ca să nu fie prea multe emoţii". Aceasta va fi condusă de vicepreşedintele formaţiunii, Vladimir Cebotari, şi va include "reprezentanţi de rangul doi".

"Partidul Democrat nu deţine acum puterea în plinătatea acestui termen. Guvernul lui Filip este unul tehnic. PDM nu se ţine de guvernare, în istoria sa partidul a fost şi la conducere, şi în opoziţie. Dar venirea la guvernare sau retragerea în opoziţie trebuie să se facă doar în baza legii", a spus democratul.

Potrivit lui, cea mai bună opţiune în situaţia actuală "ar fi alegerile parlamentare anticipate, deoarece puterea aparţine acum doar poporului şi el trebuie să decidă cine merită să rămână la guvernare".

Candu a mai spus că conducerea PDM a avut întrevederi cu reprezentanţii misiunilor diplomatice din RM, care "au menţionat necesitatea unui dialog".

"În toate declaraţiile partenerilor externi şi organizaţiilor internaţionale se face apel la respectarea legii şi a principiilor statului de drept. Anume acest lucru trebuie urmat", a spus Candu.

După cum a comunicat anterior INFOTAG, UE, SUA şi Federaţia Rusă au recunoscut legitimitatea noii majorităţi parlamentare, formate de Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM, şi şi-au exprimat disponibilitatea de "a colabora cu aceasta", excluzând astfel posibilitatea alegerilor anticipate.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.06.11 11:37 David
    Dl Candu trebue sa declara despre asta in Comisia din Venetia!!!
  2. 2019.06.11 11:41 Staniaslav
    Nu asteptat dl Candu ca poate sa intampla sa ceva cu PDM si dl Plahotniuc.
  3. 2019.06.11 11:43 Ana
    Nu cred ca situatia poate sa fie schimbata, gata, trenu deja sa dus...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.