Politică

ACUM ŞI PSRM VOR ORGANIZA DUMINICĂ UN MARŞ ÎN SUSŢINEREA MAJORITĂŢII PARLAMENTARE ŞI GUVERNULUI

13 iunie, 2019

Partidul Socialiştilor şi blocul politic ACUM organizează duminică, la Chişinău, un marş în susţinerea majorităţii parlamentare şi Guvernului. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut joi, la Parlament de către Preşedintele Igor Dodon.

Potrivit lui, decizia a fost luată după consultări cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Maia Sandu și vicepremierul Andrei Năstase.

„La ziua de azi, această nouă guvernare este susținută de tot mai multă lume din interiorul țării, dar şi din străinătate. Primit zilnic sute de mesaje de la aleşii locali prin care îşi declară susţinerea”, a subliniat șeful statului, îndemnând aleșii locali, funcţionarii publici și militarii să recunoască noul Guvern și Parlament pentru a accelera transferul pașnic al puterii.

El a dat asigurări că nimeni dintre cei care au lucrat pentru vechea guvernare nu va fi pedepsit.

„Ştiu că majoritatea dintre voi ne susţineţi. Vă îndemn să daţi dovadă de fermitate, aşa cum am făcut eu şi colegii din Parlament, inclusiv 61 de deputaţi. Înţeleg că mulţi aţi fost impuşi să intraţi în Partidul Democrat. Aţi pus semnătura şi aţi intrat în partid ca să vă menţineţi locurile de muncă”, a spus Preşedintele.

De asemenea, el consideră că „fosta guvernare trebuie să revină în Parlament și să devină o opoziție puternică”, deoarece, „în caz contrar, situația se poate destabiliza, lucru pe care nimeni nu-l dorește”.

Marșul paşnic în susţinerea noii guvernări va avea loc pe 16 iunie, începând cu ora 11.00, în faţa Parlament. Organizatorii nu au anunţat itinerarul.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.06.13 16:01 Victor
    Este logic si firesc!
  2. 2019.06.13 16:07 Nicolae
    Tolico ne nado sorevnovatisea u cogo budet olise storonnicov.
  3. 2019.06.13 19:00 Vlad
    Dna Sandu este cel mai cinstit om din Moldova, am in vedere dintre politicenii nostrii actali...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.