Politică

GUVERNUL LUI PAVEL FILIP A DEMISIONAT

14 iunie, 2019

Guvernul îşi dă demisia, dar nu după lege. Potrivit agenţiei INFOTAG, această declaraţie a făcut-o prim-ministrul Pavel Filip vineri seara, în cadrul unui briefing de presă.

„Am luat această decizie pentru că în ultimul timp se fac presiuni enorme pe funcţionarii publici, pe profesori, poliţişti, medici, militari, care sunt puşi în situaţia de a face o alegere dificilă”, a spus Filip.

El s-a adresat noului Guvern cu rugămintea de a înţelege că funcţionarii tuturor instituţiilor statului „sunt de partea legii şi a Constituţiei”.

„Plecarea noastră nu va rezolva actualul blocaj juridic, criza constituţională rămâne în continuare fără soluţii”, a spus Filip.

„Mulţumesc tuturor celor care în aceşti ani a lucrat împreună cu Guvernul. Am reuşit să facem multe şi am demonstrat că împreună putem face multe lucruri bune pentru ţară şi pentru oameni”, a menţionat el.

Pavel Filip a amintit de perioada când Guvernul său a început să conducă Moldova.

„Am venit la Guvern într-o perioadă deloc uşoară, cu o imensă gaură la buget, lăsată de criza politică şi din sistemul bancar. Am reuşit să restabilim parteneriatul cu Fondul Monetar Internaţional, încheind cu ei un program de cooperare pe o perioadă de trei şi începând să realizăm eforturi”, a spus el.

Filip a rugat noul Guvern să continue programele sociale „Prima Casă”, „Drumuri Bune”, „Un doctor pentru tine”.

„Pentru astea în buget sunt prevăzuţi bani în continuare, ne-am asigurat de acest lucru”, a menţionat el.

Filip a mulţumit colegilor săi de Guvern, exprimându-şi speranţa că vor rămâne cu toţii o echipă. El le-a strâns mâna tuturor, mulţumindu-le pentru că „au fost mereu alături”.

El i-a dorit succes următorului prim-ministru, amintind că „această funcţie vine cu o mare responsabilitate”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.