Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON: PARTIDUL DEMOCRAT ŞI-A RECUNOSCUT ÎNFRÂNGEREA, DAR ACEASTA ÎNCĂ NU ESTE VICTORIA FINALĂ

14 iunie, 2019

Partidul Democrat şi-a recunoscut înfrângerea, dar aceasta încă nu este victoria finală, a declarat Preşedintele Igor Dodon.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unui briefing, el a menţionat că „uzurpatorii au lăsat guvernarea, dar acesta nu este motiv care să ne liniștească”

„Nu poate demisiona Guvernul Filip, pentru că el a plecat în istorie pe 8 iunie (când a fost aprobat Guvernul Maiei Sandu – „I.”). Adică de atunci şi până astăzi ei au stat ilegal în funcţie. Parlamentul a spus clar săptămâna trecută că Curtea Constituţională uzurpează puterea în stat. Soluția juridică despre care vorbesc democraţii se găsește simplu: există opinia majorităţii cetăţenilor, există poziția partenerilor externi. Vă felicit, toți împreună, prin verticalitate am ajuns la acest victorie şi anume acest lucru trebuie urmat”, a spus şeful statului.

El a îndemnat Curtea Constituţională „să convoace în regim de urgenţă o şedinţă şi să revizuiască ultimele hotărâri din 7-9 iunie (privind ilegitimitatea Parlamentului – „I.”).

„Aceasta este cea mai simplă cale. Nu aveţi de ce vă teme. Plahotniuc şi PDM nu mai sunt. Dacă judecătorii nu vor accepta, voi solicita Parlamentului şi Guvernului să se convoace în şedinţă şi să aprobe o nouă componenţă a Curţii”, a spus Dodon.

De asemenea, el l-a îndemnat pe procurorul general Eduard Harunjen şi pe şeful CNA, Bogdan Zumbreanu, să plece benevol din funcţie.

„Astăzi poporul Moldovei a obţinut o victorie simbolică. Dar avem încă mult de lucru. Trebuie să adoptăm legi pentru a asigura dezvoltarea social-economică a republicii, trebuie să intensificăm activitatea ministerelor. Sunt convins că, prin eforturi comune, vom reuşi”, a declarat şeful statului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.