Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON SOLICITĂ MORATORIU PE SUBIECTE DE DEZBINARE IDEOLOGICĂ ȘI GEOPOLITICĂ

18 iunie, 2019

Preşedintele Igor Dodon solicită moratoriu pe subiecte de dezbinare ideologică și geopolitică pentru a menţine majoritatea parlamentară şi Guvernul. Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, într-un apel către cetăţeni, el a declarat că aceasta este o condiţie obligatorie pentru lupta cu fostul regim criminal.

„Pentru ca noua guvernare să se consolideze și să reziste, este extrem de important ca, cel puțin pentru o perioadă de timp, să anunțăm un moratoriu pe subiecte ideologice și geopolitice care ne dezbină. La momentul actual, sarcina noastră primordială este de a asigura schimbări cardinale în toate domeniile – justiției, economiei, sferei sociale. Cetățenii țării noastre trebuie să știe că aici, acasă, nu vor mai fi deschise dosare penale la apelul vreunui șef de partid sau al vreunui funcțional de rang înalt. Antreprenorii trebuie să fie siguri că nu vor mai fi dosare penale fabricate în scopul capturării afacerilor sau eliminării concurentului”, a declarat Dodon.

El a subliniat că „cel mai mare pericol și riscuri constă în disponibilitatea de a merge la compromis”.

„Pentru a face față tuturor problemelor și provocărilor din partea regimului care a plecat, este foarte important ca majoritatea parlamentară și Guvernul să acționeze în comun și într-o echipă unită. Promit că, în calitate de Președinte al țării, voi face tot posibilul pentru a ajuta în depășirea tuturor dificultăților, contradicțiilor și dezbinărilor care, cu siguranță, vor apărea”, a evidenţiat Dodon.

El a menţionat că „regimul criminal, care timp de aproape 10 ani a terorizat Moldova, a fost învins”.

„Am obținut o șansă istorică și noi trebuie să o utilizăm. Cele mai mari dificultăți abia urmează. Regimul a suferit o înfrângere răsunătoare, însă nu a plecat definitiv. El s-a ascuns în toate structurile de stat, în organele de forță, în administrațiile publice locale. El dorește să se revanșeze cât mai curând și va încerca să destabilizeze situația în toate domeniile economiei și sferei sociale, iar noi primim deja primele semnale în acest sens. Pentru acest fapt, el are suficiente forțe și posibilități”, a remarcat Dodon, care a îndemnat noua guvernare „să păstreze unitatea”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.06.18 10:47 David
    Dl Dodon acum are incredere si reiting cel mai innalt in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.