Politică

EUROCOMISARUL A COMPARAT GUVERNUL MOLDOVEI CU O ECHIPĂ DE FOTBAL CARE APĂRĂ ONOAREA ŢĂRII

20 iunie, 2019

Comisarul european pentru Politica de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a comparat Guvernul Moldovei cu o echipă de fotbal, în care reprezentanţii diferitelor cluburi apără onoarea ţării. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a scris pe facebook Preşedintele Igor Dodon după întrevederea cu eurocomisarul.

„Johannes Hahn a comparat noua guvernare a RM cu o echipă de fotbal: când echipa națională iese pe teren, jucătorii trebuie să uite că reprezintă diferite cluburi și să lupte cu abnegație pentru victoria țării lor. Consider că aceasta este o notă foarte potrivită oferită guvernării legitime, care, în numele intereselor naționale ale Republicii Moldova, a lăsat la o parte divergențele ideologice și cele geopolitice”, a declarat Dodon.

El a spus în cadrul întrevederii cu oficialul european că Partidul Socialiștilor proprezidențial a adoptat o decizie cu privire la susținerea eforturilor Guvernului Maiei Sandu privind realizarea reformelor întru binele țării și al poporului.

„Administrația Președintelui va acorda sprijinul necesar Cabinetului de Miniștri, deoarece consideră că acest lucru va contribui la consolidarea noii guvernări și la îmbunătățirea dialogului cu partenerii externi. În context, l-am informat pe diplomatul european despre importanța asigurării unei activități pe termen lung a majorității parlamentare și a Guvernului. Consider că pentru realizarea tuturor reformelor necesare țării va fi nevoie de cel puțin un an, însă ar fi ideal ca actuala configurare a guvernării să fie menținută pentru toți cei patru ani de mandat parlamentar”, a subliniat Dodon.

El a mai spus că fracțiunea parlamentară a PSRM a adoptat decizia „de a nu admite în rândurile sale „transfugi” din alte fracțiuni pentru a nu continua practica negativă a fostei guvernări în frunte cu Partidul Democrat”.

„Dacă în viitor vor apărea divergențe între PSRM și blocul ACUM, aceste forțe vor lăsa problemele la o parte, pentru a menține stabilitatea, ori se vor înțelege în privința organizării alegerilor parlamentare anticipate”, a evidenţiat Preşedintele.

El a mulțumit partenerilor europeni pentru recunoașterea noii majorități parlamentare și a Guvernului, precum și pentru susținerea eforturilor depuse de noua guvernare legitimă în vederea stabilizării situației în țară.

„Reacția promptă și clară a Uniunii Europene și a altor parteneri externi ai Moldovei este foarte importantă pentru noi și ne oferă șansa pentru o nouă dezvoltare a RM”, a declarat Igor Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.06.20 12:07 Stanislav
    Poate dl Han ramine inca patru ani eurocomisar?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.