maib_esspreso

Politică

GUVERNUL A EFECTUAT REMANIERI DE CADRE ÎN STRUCTURILE PUTERI EXECUTIVE

20 iunie, 2019
<mt_str50>

Guvernul a efectuat remanieri de cadre în structurile puteri executive. Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia a fost luată joi, la şedinţa Cabinetului de miniştri.

„Îi îndemn pe toţi să-și facă bine munca și în conformitate cu legea. Îi îndemn pe cei care au ajutat regimul trecut în schemele de corupție și privatizările ilegale să înceteze acțiunile ilegale, la fel și instituțiile de stat care au început să facă repede achiziții de milioane de lei în ultimele zile”, a spus prim-ministrul Maia Sandu.

Premierul a menționat că angajații Agenției Proprietății Publice „trebuie să găsească instrumente legale pentru a opri privatizările ilegale, deoarece acest subiect va fi serios discutat după finalizarea investigației parlamentare”.

„Acest Guvern nu o să admită privatizări așa cum s-a întâmplat la Gările Auto, Air Moldova și așa mai departe. Daţi dovadă de seriozitate faţă de dispoziţii, având în vedere că în Parlament a fost creată o comisie de anchetă a privatizărilor”, a subliniat Sandu, precizând că Guvernul are întrebări faţă de această instituţie, mai ales „referitor la privatizările dubioase”.

Printr-o hotărâre de guvern, directorul APP, Vladimir Baldovici, a fost demis din funcţie. Totodată, Guvernul a demis-o pe Lilia Palii din funcția de secretar general al Guvernului în baza cererii depuse. De asemenea, a fost demis secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Simion Carp, directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Sula. Executivul a aprobat şi hotărârea privind rechemarea Ambasadoarei Moldovei în SUA şi Mexic, Cristina Balan, şi l-a îndemnat pe Preşedinte să semneze decretul respectiv.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.