Politică

PREMIERUL: NOUA GUVERNARE ÎI VA RESPECTA PE TOȚI REPREZENTANȚII ADMINISTRAȚIEI LOCALE, INDIFERENT DE APARTENENȚA DE PARTID

21 iunie, 2019

Premierul Maia Sandu a declarat că „noua guvernare îi va respecta pe toți reprezentanții administrației locale, indiferent de apartenența de partid”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ea a spus vineri, la o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale la Palatul Republicii. Premierul a subliniat că „noile autorități nu intenționează să se răzbune și nu condamnă niciun angajat al autorităţilor”.

„Știm că în ultimii ani ați fost nevoiţi să treceţi printr-un adevărat coșmar – regimul Plahotniuc a exercitat presiune, a amenințat, a șantajat lucrătorii primăriilor. Acest lucru nu trebuie să se mai repete. Nu am venit să ne răzbunăm, ci să promovăm consolidarea și democratizarea statului”, a spus premierul.

Ea a îndemnat administrațiile locale „să fie la straja democrației și, în caz că vor primi ordine dubioase (de la reprezentanții vechii guvernări), să refuze să le îndeplinească pentru a nu admite restabilirea regimului autoritar”.

Premierul a enumerat o serie de priorități ale Guvernului în ceea ce privește administrațiile locale: descentralizarea eficientă, depolitizarea politicii bugetare, combaterea corupției, stabilirea accesului egal la fondurile publice (fondul dezvoltării regionale, al infrastructurii drumurilor etc.), revizuirea politicii fiscale, transferul bunurilor în gestiunea autorităților locale, reducerea controlului”.

„Lecția pe care o putem învăța din acțiunile vechiului regim este că progresul depinde de libertate. Suntem interesați de o cooperare sinceră, eficientă și corectă cu autoritățile locale. Pentru că avem un singur obiectiv – să asigurăm bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova”, a spus premierul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.