Politică

VLADIMIR PLAHOTNIUC ŞI-A DEPUS MANDATUL DE PREŞEDINTE AL PDM, ÎNCĂ RĂMÂNE DEPUTAT AL PARLAMENTULUI

24 iunie, 2019

Vladimir Plahotniuc, plecat din Moldova, şi-a depus mandatul de preşedinte al Partidului Democrat (PDM), dar nu a renunţat la mandatul de deputat.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris luni pe pagina sa de facebook că a făcut acest lucru după ce a reflectat la situația prin care trece PDM, căci partidul „este ținut acum sub o presiune uriașă, din cauza că unii și-au greșit ținta, vor să se lupte cu el, dar o fac cu partidul, ceea ce nu este bine atât pentru PDM, cât și pentru partidele proeuropene din actuala alianță”.

„Partidul Democrat a ajuns în opoziție pentru că a luat decizia de a nu face alianță cu un partid care încerca să impună o agendă străină țării noastre, contrară intereselor cetățenilor moldoveni. Dacă pentru asta trebuie să plătească politic, partidul trebuie să fie gata să-și asume acest lucru și să meargă înainte cu demnitate. Timpul va demonstra că decizia noastră a fost cea corectă într-o situație care ar fi putut pune sub risc pe termen lung Republica Moldova și pe cetățenii ei”, a scris el, exprimându-şi disponibilitatea de a deveni „țintă a abuzurilor de orice fel”.

Plahotniuc le-a propus colegilor să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere și a aproba un nou program politic. În acelaşi timp, el a decis să nu mai candideze la acest congres pentru vreo funcție în partid.

Fostul coordonator al coaliției de guvernare a spus că a luat această decizie și pentru că Partidul Democrat are nevoie de un nou proiect politic în opoziție, „un proiect care să fie elaborat după noile realități, de o nouă echipă de conducere”.

Referitor la mandatul său de deputat, Plahotniuc a scris că nu are nevoie de acesta „pentru imunitate sau pentru altceva”, însă decizia referitor la mandat trebuie să fie luată împreună cu alegătorii din Nisporeni, cărora le aparţine acest mandat.

După cum a informat anterior INFOTAG, în seara zilei de 14 iunie, imediat după ce Partidul Democrat a anunţat că se retrage în opoziție, Vladimir Plahotniuc și persoane din anturajul său au părăsit Moldova. Săptămâna trecută, fostul vicepreședinte al Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc la Londra, unde „se ocupă de asigurarea securităţii proprii şi a familiei sale”.

Săptămâna trecută, Vladimir Plahotniuc a declarat că trece în opoziție, dar „rămâne pe baricade și se va întoarce curând în țară”. El a scris despre aceasta pe pagina de facebook, luni, 17 iunie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.