Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON I-A ASIGURAT PE EURODEPUTAŢI CĂ MOLDOVA VA ÎNDEPLINI TOATE ACORDURILE SEMNATE ANTERIOR

24 iunie, 2019

Preşedintele Igor Dodon i-a asigurat pe deputaţii Parlamentului European că noile autorităţi ale Moldovei vor îndeplini toate acordurile semnate anterior. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris luni pe pagina sa de facebook, după întrevederea cu delegaţia Parlamentului European, condusă de vicespeakerul, reprezentanta Finlandei, Heidi Hautala. La întrevedere a participat și șeful Delegației Comisiei Europene în Moldova, Peter Michalko.

Preşedintele a mulțumit partenerilor europeni „pentru recunoașterea noii guvernări legitime din Republica Moldova, pentru susținerea permanentă și activă a țării noastre privind realizarea acordurilor semnate și a implementării reformelor, precum și pentru asistența financiară fără precedent acordată Moldovei”.

„I-am asigurat pe reprezentanții Parlamentului European de faptul că Administrația Președintelui, în strânsă colaborare cu Guvernul și majoritatea parlamentară vor respecta angajamentele ce țin de acordurile semnate cu partenerii occidentali și, în primul rând, cu Uniunea Europeană. Am menționat că aceste acorduri vor rămâne în vigoare și vor fi realizate”, a subliniat Dodon.

El a menționat „necesitatea obiectivă a implementării unor reforme adevărate și nu „decorative”, deoarece majoritatea covârșitoare a populației Moldovei, care susține noua guvernare, așteaptă schimbări spre bine”.

„De asemenea, am subliniat faptul că Președintele, prim-ministrul și majoritatea parlamentară sunt dispuși să realizeze reforme radicale în țară. Am menționat faptul că susținerea deplină acordată noii guvernări de concetățenii noștri și susținerea masivă din partea celor mai importanți parteneri ai Republicii Moldova – și din Vest, și din Est – este o șansă excelentă pentru dezvoltarea țării și noi suntem obligați să o valorificăm”. A scris Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.