Politică

PRIM-MINISTRU: DACĂ CSM NU VA ÎNCEPE PROCESUL DE CURĂŢARE A SISTEMULUI JUDECĂTORESC, ATUNCI PARLAMENTUL VA LUA MĂSURI

25 iunie, 2019

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) trebuie să purceadă imediat la curăţarea sistemului judiciar de judecători corupţi, iar dacă situaţia nu va începe să se schimbe în următoarele săptămâni, atunci Parlamentul va lua măsuri. Despre ceasta a spus prim-ministrul Maia Sandu la şedinţa de marţi a CSM.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a subliniat necesitatea de a asigura transparența şedinţelor de judecată, în pofida birocratizării și diverselor politici de protecție a datelor cu caracter personal, care au fost introduse pentru a limita accesul la informații.

„Toți cei care au luat decizii ilegale trebuie pedepsiți și eliminați din sistem, iar oamenii cinstiţi trebuie promovaţi. Sunteți obligat să începeți o curățare reală în rândurile judecătorilor, deoarece altfel nu vom putea lucra. Trebuie să luați măsuri imediate în privinţa deciziilor ilegale despre care știe toată lumea”, consideră Sandu.

Potrivit ei, până acum CSM nu s-a ocupat de angajamentele sale directe, iar „implicarea politică și tot felul de presiuni nu pot să mai fie scuze pentru menţinerea haosului în sistem”, deoarece noua elită politică nu va interveni în reforma justiției.

„Au fost luate decizii ilegale care ne-a făcut cunoscuţi în toată lumea. Printre acestea se numără anularea rezultatelor alegerilor locale din Chișinău. Ce s-a întâmplat după aceea? Cum ați reacţionat? Cu tot respectul, dacă lucrurile nu încep să se schimbe în următoarele săptămâni, atunci va trebui să găsim o soluție în Parlament și Guvern. Nu mai putem tolera o atitudine neserioasă față de lege și cetățeni”, a avertizat premierul.

Ea s-a adresat judecătorilor simpli cu apelul de a-și face lucru cinstit, iar dacă se va exercita presiuni asupra lor, să se adreseze direct Guvernului pentru ajutor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.