Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON VA SEMNA PÂNĂ LA SFÂRŞITUL SĂPTĂMÂNII DECRETUL DE DEMITERE A PROCURORULUI GENERAL

10 iulie, 2019

Preşedintele Igor Dodon va semna până la sfârşitul săptămânii decretul de demitere a procurorului general. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat pe facebook consilierul şi purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, Maxim Lebedinschi.

„Comunicăm că instituția prezidențială va emite decretul de încetare a mandatului procurorului general până la sfârșitul săptămânii curente, imediat ce vor fi întrunite toate condițiile legale”, a scris consilierul.

El a amintit că, în ajun, Parlamentul Moldovei a adoptat o hotărâre prin care a constatat încălcări la procedura de selectare a lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general în 2016 şi a recomandat Președintelui RM să emită decretul de încetare a mandatului procurorului general.

În același timp, Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat că joi se va întruni în şedinţă. Cel mai probabil, Consiliul va lua act de hotărârea Parlamentului și va propune oficial Președintelui să-l demită pe procurorul general. Această procedură este prevăzută de noua lege a procuraturii.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.