maib_afaceri

Politică

LIDERUL PL, DORIN CHIRTOACĂ, ŞI-A ANUNŢAT INTENŢIA DE A CANDIDA LA FUNCŢIA DE PRIMAR AL CHIŞINĂULUI ŞI DE PREŞEDINTE AL ŢĂRII

16 iulie, 2019
<mt_str50>

Preşedintele Partidului Libera (PL), Dorin Chirtoacă, şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de primar al Chişinăului şi de preşedinte al Moldovei. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, la o conferinţă de presă.

"Partidul Liberal va participa la toate alegerile. Şi voi candida peste tot, la alegerile parlamentare în circumscripţiile electorale, la primăria municipiului Chişinău şi la alegerile prezidenţiale - peste tot", a spus Chirtoacă.

EL a menţionat că "anume liberalii au început schimbările şi răsturnarea lui Plahotniuc".

"Anume datorită nouă au început aceste procese. În 2007, am înlăturat comuniştii de la putere în Chişinău, câştigând alegerile pentru primarului. În 2009, noi am înlăturat comuniştii şi la nivel naţional. Dacă n-aş fi demisionat în 2018, n-ar fi avut loc alegeri anticipate, Năstase nu ar fi câştigat aceste alegeri. Şi aşa mai departe - Partidul Democrat a anulat alegerile, a stricat relaţiile cu partenerii de dezvoltare, a apărut un val popular. Toate acestea au dus la răsturnarea regimului lui Plahotniuc. Noi întotdeauna am luptat. Nu voi sta în genunchi în faţa mafiei, vom răsturna mafia, aşa cum l-am răsturnat pe Plahotniuc", a spus liderul Partidului Liberal.

El a reamintit că iniţial a pledat pentru crearea unei coaliţii a blocului ACUM cu Partidul Socialiştilor pentru a elibera ţara de regimul lui Plahotniuc.

"Ei trebuie să îndeplinească această sarcină, dar ei se îndepărtează deja de obiectivele iniţiale. Socialiştii şi cei din blocul ACUM îşi coordonează acţiunile pentru alegerile locale. Ei doresc să împartă funcţiile, inclusiv la nivel local. Vor să împartă ţara în roşu şi galben. Igor Dodon vrea să ia locul lui Plahotniuc, iar ACUM - să joace rolul PLDM. Dar acest lucru este greşit, deoarece culoarea noastră este tricolorul, nu bicolorul", a subliniat Chirtoacă.

În opinia sa, PSRM şi ACUM ar trebui să revină la sarcina iniţială de a răsturna regimul.

"Ei trebuie să elibereze ţara, iar apoi să anunţe alegeri parlamentare anticipate. Poate că simultan cu alegerile prezidenţiale sau mai devreme. Trebuie să desfăşurăm alegeri pentru a curăţa şi Parlamentul. De ce în Parlament ar trebui să rămână aceşti şapte deputaţi din partea Partidului Şor sau cei 30 de deputaţi ai Partidului Democrat care au participat la furtul miliardului?", s-a întrebat liderul liberalilor.

De asemenea, el a cerut demisia Zinaidei Greceanîi din funcţia de preşedinte al Parlamentului, prezentând documente despre implicarea acesteia în furtul miliardului de dolari. Potrivit documentelor prezentate, soţul Zinaidei Greceanîi, Alexei, a primit un împrumut de 100 de milioane de lei (peste 5 mil. de euro) de la Banca de Economii, pe care nu l-a mai întors. Împrumutul a fost obţinut pentru întreprinderea "Fabrica de vinuri din Cojuşna", care a devenit proprietatea sa. Documentele în acest sens au fost perfectate de notarul Olga Bondarciuc, care, la fel, apare în raportul Kroll drept complice al fraudei bancare.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

 1. 2019.07.16 11:29 Horia
  Asta numai declaratii fara fapte concrete...
 2. 2019.07.16 11:39 Svetlana
  Nu stiu daca cetatanii RM vor ca dl Chirtoaca sa fie presedunte.
 3. 2019.07.16 11:41 Mihai
  Liberalii a perdut practic tot ce ei a avut chindva.

adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.