Politică

PRIMAR AL CHIŞINĂULUI VA DEVENI CANDIDATUL BLOCULUI ACUM – MAIA SANDU

16 iulie, 2019

Premierul Maia Sandu este convinsă că noul primar al Chişinăului va deveni un candidat al blocului ACUM. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ea a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

„La Chișinău am toată certitudinea că cel care va reprezenta blocul ACUM va câștiga alegerile, aici sunt alegătorii noștri și noi vom lupta pentru ca să putem să-i reprezentăm pe chișinăuieni în următorii patru ani la primărie”, a spus Sandu.

Ea nu a răspuns la întrebarea dacă la funcţia de primar al Chişinăului va candida actualul ministru de Interne, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a câştigat deja anul trecut alegerile locale.

„Discutăm și în momentul în care o să avem o decizie finală, o s-o anunțăm neapărat. Decizia va fi luată foarte curând”, a menţionat premierul.

Referindu-se la rivalitatea cu Partidul Socialiştilor (PSRM) la alegerile pentru Chişinău şi pentru alte localităţi, ea a spus că „se discută pe marginea unui pact de neagresiune”.

„Evident că vom fi concurenți în aceste alegeri locale în localitățile din Republica Moldova. Dar ne dorim o campanie civilizată, care se duce pe subiecte, pe soluții pentru probleme concrete, dar nu una care se face pe geopolitică, atacuri la persoană sau alte lucruri”, a subliniat Sandu.

Ea a confirmat că se discută şi semnarea unui nou acord, suplimentar la acordul iniţial al blocului ACUM şi PSRM privind dezoligarhizarea ţării.

„Am discutat să semnăm un acord în care se regăsește planul de acțiuni al Guvernului, planul cu acțiuni mult mai concrete și mai detaliate decât ceea ce avem în programul de guvernare, așa încât să avem un angajament ferm din partea tuturor deputaților care au votat pentru acest Guvern și pentru program, un angajament ferm pe acțiuni concrete. Ne propunem în acest acord să includem prevederi care ar reitera angajamentul tuturor părților pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a comunicat premierul.

Potrivit ei, noul acord va avea şi o prevedere prin care se va interzice deputaţilor să treacă de la o fracţiune la alta.

„A fost și propunerea să nu acceptăm transfugi în momentul în care - dacă se va ajunge acolo - această majoritate nu va funcționa, să fie o decizie corectă de a merge în alegeri anticipate, dar să nu se facă jocuri așa cum s-au făcut în trecut în Parlament”, a declarat Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.