Politică

MARK TKACIUK A NUMIT CINCI TEZE ALE VIITORULUI PROIECT POLITIC

19 iulie, 2019

Istoricul Mark Tkaciuk a numit cinci teze ale viitorului proiect politic, explicând sarcina şi principiul său de acţiune, aspectul financiar şi vectorul geopolitic, precum şi motivele pentru care a lipsit cinci ani din politică.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe reţelele sociale că „acesta nu este un proiect al Rusiei şi nici al Occidentului şi cu siguranţă nu este proiectul lui Muntean şi Tkaciuk”.

„Noi trebuie doar să punem în funcţiune mașina unei politici diferite, în care fiecare se va simți şi centru, şi putere, și centru de putere! Iar Moldova – da, aș vrea foarte mult – să devină un loc de parteneriat creativ între Vest și Est. Şi, desigur, fără oligarhi”, a remarcat el.

În ceea ce privește aspectul financiar al proiectului, Tkaciuk a scris că, „pentru a face politică, este nevoie de mult mai puțini bani decât se crede”.

„Dacă mai scoatem concertele, panourile publicitare și mass-media plătită, atunci chiar și o formaţiune începătoare își poate permite să colecteze o astfel de sumă. Această sumă va fi suficientă exact pentru ca voi, dragi prieteni, să puteţi fi auziți cu ajutorul nostru, iar noi să putem să vă ajutăm să vă uniți corect și să obţineţi victorii”, consideră el.

Despre absența sa din politică, Tkaciuk a menţionat că „el s-a aflat printre oameni” şi nu şi-a schimbat poziția, doar câte ceva a clarificat și a dezvoltat.

Printre obiectivele proiectului el a numit „schimbarea agendei politice, trecerea de la rezolvarea problemelor politicienilor la rezolvarea problemelor majorității oamenilor”.

„În Moldova este imposibil să trăiești. Bineînțeles, pentru majoritatea oamenilor. Nu dificil, nu greu, dar anume imposibil. Această problemă trebuie rezolvată sub toate aspectele. Împreună vom căuta și găsi soluții. Deschis, la vedere, sincer”, a scris Tkaciuk.

El respinge principiile liderismului, preferând „principiul colectiv de acțiune”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.