Politică

PETER MICHALKO: NOI EVALUĂM ȘI APRECIEM FIECARE PARTENER PE BAZĂ DE FAPTE

15 august, 2019

Uniunea Europeană evaluează şi apreciază fiecare partener pe bază de fapte, lucruri realizate şi mai puţin pe bază de declaraţii. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta, joi seara, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, a declarat Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Ambasadorul UE susţine că a văzut în noua guvernare voinţă politică puternică.

„Noi am văzut în acest nou Guvern voinţă politică puternică de a aduce rezultate, care vor fi simţite de către oameni, de către cetăţeni că viaţa lor se va îmbunătăţi. Și aceasta coincide în mare măsură cu interesele noastre, cu obiectivele pe care le avem ca plan comun între UE şi R. Moldova”, a declarat Peter Michalko.

Potrivit oficialului, în ultimii ani, UE a exprimat clar opinia cu privire la standardele democratice şi situaţia cu respectarea drepturilor omului în Moldova.

Vorbind despre domeniile prioritare pentru actualele autorităţi, diplomatul a subliniat „reforma justiţiei, investigarea furtului miliardului, sporirea independenţei mass-media, de-politizarea instituţiilor statului”.

Potrivit lui, realizarea acestora „este un proces complex, însă necesar, precum că cetăţenii îşi doresc să aibă drepturi egale şi o justiţie corectă şi echitabilă”.

„Noul Guvern şi-a pus ca obiectiv schimbarea radicală a modului în care este guvernată R. Moldova şi aceasta este cel mai important din punct de vedere al evaluării. Totodată, are loc schimbarea modului de funcţionare a instituţiilor statului în ceea ce ţine de respectarea statului de drept, servind intereselor cetăţeanului. În special, este vorba despre reforme importante, cum ar fi reforma justiţiei”, a spus Ambasadorul UE la Chişinău.

Peter Michalko a subliniat că „justiţia trebuie să fie independentă, iar judecătorii să fie independenţi în deciziile lor”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.