Politică

BLOCUL ACUM VA SEMNA UN NOU ACORD CU PSRM, ATUNCI CÂND PĂRȚILE VOR AJUNGE LA UN NUMITOR COMUN PRIVIND REFORMA JUSTIȚIEI

15 august, 2019

Liderii Blocului ACUM, prim-ministrul Maia Sandu şi viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, au declarat că „un nou acord cu Partidul Socialiştilor (PSRM) va fi încheiat imediat după atingerea consensului în domeniul reformei justiţiei”.

Prim-ministrul Maia Sandu a menţionat că Blocul ACUM va semna un nou acord cu PSRM atunci când „cele mai importante reforme” vor fi incluse în respectivul document de înţelegere cu socialiştii.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în cadrul unui briefing de presă, organizat după şedinţa Guvernului, Maia Sandu a declarat că „un asemenea acord trebuie să includă toate elementele de reformă, în toate domeniile, reforma justiţiei fiind cea mai importantă”.

Ea a menţionat că neînţelegerile între părţi sunt cauzate, în principal, de propunerile Blocului ACUM privind reforma Curţii Supreme de Justiţie, în special, „procesul de numire a judecătorilor cu participarea experţilor străini”.

Premierul a mai spus că „candidaţii la conducerea Procuraturii şi a altor organe ale sistemului de justiţie, de asemenea ar trebui să fie evaluaţi de partenerii de dezvoltare”.

„Trebuie să finalizăm discuţiile pe modul în care intenţionăm să reformăm justiţia şi să consolidăm capacitatea instituţiilor de lupta împotriva corupţiei. Și atunci când vom avea această înţelegere, în următoarele zile, ca să le putem include în acest acord. Sperăm să ajungem la acest acord cât mai degrabă”, a declarat Maia Sandu.

Andrei Năstase a menţionat că în acest acord, părţile trebuie să se angajeze plenar în vederea realizării obiectivelor.

„Blocul ACUM nu are nici un fel de divergenţe cu privire la reformele în Justiţie. Aşteptăm un angajament foarte ferm pentru alegeri libere, corecte”, a spus Năstase.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.