Politică

PARLAMENTUL A RIDICAT IMUNITATEA PARLAMENTARĂ A DEPUTATULUI ILAN ȘOR

16 august, 2019

Parlamentul a ridicat imunitatea deputatului Ilan Șor. Potrivit agenției INFOTAG, decizia a fost aprobată, joi seara, cu votul a de deputați, în ședința plenară extraordinară.

Solicitarea de a ridica imunitatea deputatului Ilan Șor vine din partea Procurorului general interimar, Dumitru Robu. El a a solicitat acest lucru în urma faptului că pe numele deputatului este deschis un dosar penal și este dat în căutare.

„Procurorul general solicită ridicarea imunității parlamentare deputatului Ilan Șor. Acest lucru va permite reținerea deputatului până la emiterea mandatului de arestare și trimitere în judecată”, a spus Președintele Parlamentului Zinaida Grecianîi, care a citit din numele Procurorului general interimar, solicitarea parvenită.

După cum a informat agenția INFOTAG anterior, Curtea de Apel Cahul a emis pe numele lui Ilan Șor un mandat de arest în legătură cu traversarea ilegală a frontierei de stat. Acesta este dat în căutare națională și internațională.

Anul trecut, Ilan Şor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare, însă a rămas în libertate, căci decizia intră în vigoare după examinarea la Curtea de Apel. Curtea de Apel Cahul mereu a amânat şedinţele, astfel că timp de un an instanţa nici măcar nu a început să examineze cauza în fond. În acest timp, omul de afaceri a creat Partidul Şor şi a devenit deputat în Parlament.

În seara zilei de 14 iunie, imediat după ce Partidul Democrat a anunţat că se retrage în opoziţie, principalul oligarh al Moldovei, Vladimir Plahotniuc, Ilan Şor şi persoane apropiate lor au părăsit Moldova. MAI presupune că Plahotniuc se află în SUA, iar Şor în Israel.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.