Politică

MIHAI POPȘOI: CANDIDAT AL BLOCULUI ACUM LA ALEGERILE LOCALE DIN MUNICIPIUL CHIȘINĂU VA FI ANDREI NĂSTASE

20 august, 2019

Liderul partidului Platforma DA, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, va fi candidatul blocului ACUM la alegerea locale din municipiul Chișinău. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a relatat jurnaliștilor vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS, Mihai Popșoi.

„Nu cred că va fi o surpriză candidatura blocului ACUM la alegerile localele. Înre PAS și Platforma DA există un consens la acest capitol. Am convenit asupra candidatului, iar oficial vom anunța în viitorul apropiat”, susține Mihai Popșoi.

El a amintit că candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile locale va fi vicepreședintele Parlamentului Ion Ceban. Despre aceasta a declarat săptămâna trecută președintele Igor Dodon.

Șeful Statului a spus că PSRM îl va desemna oficial în cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM din 30 august.

De asemenea, Mihai Popșoi a amintit că anul trecut Andrei Năstase a câștigat alegerile locale din Chișinău, dar „a fost păgubit brutal de fost guvernare”.

„Ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost rușinos. Gestul fostei guvernări a fost condamnat nu doar de cetățenii R. Moldova, ci și de partenerii de dezvoltare. Andrei Năstase va candida la funcția de primar al Chișinăului, având tot sprijinul din partea Blocului Acum.

El și-a exprimat speranța că participarea la alegerile locale a lui Andrei Năstase și Ion Ceban nu va duce la dezbinarea majorității parlamentare și ale Guvernului.

„Trebuie să semnăm un pact de neagresiune între PSRM și ACUM. Fiecare candidat trebuie să se axeze pe problemele Chișinăului și nu pe politică și geopolitică”, a spus Mihai Popșoi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.