Politică

PRIM-MINISTRUL MAIA SANDU: UNICA SOLUȚIE DE DEZVOLTARE A MOLDOVEI ESTE INTEGRAREA ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

23 august, 2019

Unica soluție de dezvoltare a R.Moldova este integrarea în Uniunea Europeană. Declarația aparține prim-ministrului Maia Sandu.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la servciul de presă al Guvernului, joi, în cadrul vizitei sale oficiale la Vilnius, ea a accentuat că unica soluție de dezvoltare a Moldovei este „integrarea în Uniunea Europeană în vederea asigurării democrației, respectării drepturilor omului și a unui nivel de trai înalt pentru cetățenii Moldovei și realizării reformelor în domenii-cheie, precum sectorul justiției și combaterea corupției”.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, în cadrul căreia oficialii au discutat despre perspectivele cooperării moldo-lituaniene pe multiple planuri, evoluțiile politicii interne din ambele țări, implementarea agendei de reforme a Moldovei, fiind abordate inclusiv problemele regionale de securitate.

Maia Sandu a apreciat înalt sprijinul politic acordat de Lituania parcursului european al Moldovei și asistența valoroasă oferită în procesul de realizare a reformelor sectoriale în țară.

În cadrul vizitei, Premierul Maia Sandu a mai avut astăzi o întrevedere cu Ministrul de Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevicius,.

„Oficialii au examinat posibilitatea reluării activității Comisiei mixte moldo-lituaniene pentru integrare europeană în cadrul căreia să fie discutate chestiunile care vizează atât integrarea europeană, cât și cooperarea economică”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Oficialii au exprimat interes pentru consolidarea cooperării moldo-lituaniene în domeniul promovării şi protejării reciproce a investiţiilor, în domeniul luptei împotriva criminalităţii, în domeniul standardizării, precum și pe dimensiunea combaterii ameninţărilor hibride, fiind propus în acest sens, organizarea unui eveniment al Parteneriatului Estic (PaE) dedicat tematicii securității cibernetice, în toamna anului 2019.

Tot în cadrul vizitei sale la Vilnius, Maia Sandu a avut o întâlnire oficială cu Președintele legislativului Lituaniei, Viktoras Pranckietis, în cadrul căreia interlocutorii au făcut schimb de opinii în legătură cu fortificarea relațiilor interparlamentare și a schimbului de experiență între legislativele de la Chișinău și Vilnius, evidențiind totodată importanţa schimbului de experiență și preluării bunelor practici europene în Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.08.23 11:34 Elena
    Dna Sandu repete asta deja zece ori.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.