Politică

DATA VIZITEI PREMIERULUI MOLDOVEI LA MOSCOVA ESTE COORDONATĂ PE CANALE DIPLOMATICE

12 septembrie, 2019

Data vizitei prim-ministrului Moldovei, Maia Sandu, la Moscova este coordonată pe canale diplomatice. Informaţia a fost confirmată reporterului agenţiei INFOTAG de către surse din cadrul Guvernului.

Reprezentantul Executivului a respins informaţiile apărute în presă precum că vizita era planificată pentru 12 septembrie.

„În ajun, la Moscova a mers în vizită de lucru ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Vizita premierului Maia Sandu este în proces de pregătire, însă deocamdată nu a fost stabilită o dată concretă”, a spus sursa.

Interlocutorul a menționat că, săptămâna viitoare, pe 17-19 septembrie, Maia Sandu va merge în SUA. Data vizitei la Moscova va fi anunțată ulterior.

Maia Sandu se va afla în SUA în zilele când la Chișinău va avea loc prim şedinţă din ultimii trei ani a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, precum și al doilea Forum economic moldo-rus. La aceste evenimente vor participa delegații reprezentative ale Guvernului Federației Ruse, inclusiv vicepremierul rus Dmitri Kozak și ministrul Agriculturii, Dmitri Patruşev.

În cadrul vizitei la Moscova, ministrul Nicu Popescu a avut discuții cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și cu alți oficiali. Cei doi miniștri de Externe s-au pronunţat pentru intensificarea relațiilor bilaterale. Popescu a declarat că vizita sa la Moscova este „începutul activităţii comune pentru normalizarea relațiilor dintre Moldova și Rusia”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.