Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON VA PARTICIPA LA FORUMUL PĂCII LA PARIS, UNDE SE VA ÎNTÂLNI CU EMMANUEL MACRON

13 septembrie, 2019

Preşedintele Igor Dodon va participa la ediţia a doua a Forumului Păcii la Paris, în cadrul căruia va avea o întrevedere cu Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta şeful statului a scris pe pagina sa de facebook, unde a comunicat despre întrevederea pe care a avut-o vineri cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Franceze, Amelie de Montchalin, care se află într-o vizită la Chişinău.

„Am reconfirmat participarea mea la ediția a doua-a a Forumului Păcii, care va avea loc la Paris în noiembrie, și am convenit asupra unei întrevederi cu Președintele Emmanuel Macron în cadrul acestei vizite. În acest sens, am reamintit de cele două întrevederi personale cu Președintele francez, ce au avut loc în 2018. Am comunicat doamnei de Montchalin că subiectele-cheie în cadrul acestor discuții au fost reglementarea conflictului transnistrean și promovarea politicii externe echilibrate a Republicii Moldova”, a remarcat Dodon.

Preşedintele a mulțumit conducerii Franței pentru faptul că „a fost una dintre primele țări care și-a exprimat clar poziția referitoare la tranziția pașnică a puterii în Republica Moldova la începutul verii”.

„Am subliniat importanța acestei susțineri din partea celor mai importanți parteneri externi ai țării noastre și am constatat un consens istoric pe plan intern și internațional în privința conducerii noi a Republicii Moldova”, a scris Preşedintele.

Potrivit lui, în cadrul întrevederii „au fost abordate cele mai importante chestiuni ale agendei bilaterale, menționând caracterul strategic al acestora”.

„Am constatat intensificarea dialogului între Moldova și Franța în mai multe domenii de interes comun. Totodată, am apreciat dialogul franc între Moldova și Franța, inclusiv la nivel de șefi de state”, a evidenţiat Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.09.13 14:12 Ionut
    Chind la noi in Moldova vine dl Macron?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.